Підтримати нас

На Херсонщині постійні перебої зі світлом, армія РФ атакує енергетичні об’єкти

22 жовтня 2024 16:52
170
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

У деокупованій Херсонській області постійні перебої зі світлом. Армія РФ атакує лінії електропередач та трансформаторні підстанції. 

Про це в етері Громадського радіо повідомив голова пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

Проте, він зазначив, що енергетики оперативно ліквідовують пошкодження.

“ОВА вже рік займається захистом джерел електроенергії від осколкових уражень. Але ворог змінює тактику атак й б’є по трансформаторах FPV-дронами. Тож тепер треба ще думати над тим, як захистити їх згори, а не лише збоку”, пояснює Толоконніков.

Попри проблеми з електроенергією, по Херсону продовжує курсувати електротранспорт. До прикладу, тролейбуси. Але вони більше не ходять по прибережній частині міста, адже вона під постійною атакою ворога, розповів речник ХОВА.

  • У Херсонській області над відновленням електропостачання працюють 29 бригад енергетиків – це 154 робітники та 47 одиниць техніки.
  • У вересні 2023 року очільник ХОВА повідомляв, що в селах Садове, Понятівка, Тягинка, Ольгівка та у всіх населених пунктах, що розташовані вздовж Дніпра аж до Козацького, відновити електропостачання неможливо, через безпекову ситуацію та пошкоджене або знищене обладнання.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів