Підтримати нас

Через безпекову ситуацію в селах вздовж Дніпра на Херсонщині відновити електропостачання неможливо, – очільник ОВА

Vgoru
Автор статті
10 вересня 2023 15:47
1,848
Поширити:

У селах Садове, Понятівка, Тягинка, Ольгівка та у всіх населених пунктах, що розташовані вздовж Дніпра аж до Козацького, відновити електропостачання неможливо.

Про це розповів очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, повернути світло до осель місцевих жителів неможливо через безпекову ситуацію та пошкоджене або знищене обладнання.

“Знищенні підстанції, підірвані росіянами електромережі та опори. Коли окупанти відходили, вони знищили все. Навіть якщо почати лагодити, то одразу буде приліт”, – додав Прокудін.

Зокрема він прокоментував заживлення мікрорайону Корабел.

“У мікрорайоні Корабел великий обсяг робіт. Наразі енергетики лагодять трансформаторні підстанції, замінюють затоплені лічильники та пошкоджені кабелі”, – зазначив очільник.

Також він повідомив, що Херсонщині допомагає з ремонтними робота Миколаївщина та ведуться переговори з іншими областями. 

Нагадуємо, що на сторінці Херсонобленерго днями повідомили, що в Херсоні до початку опалювального сезону планують відновити електропостачання в мікрорайоні Корабел. У Міненерго, 7 вересня, написали, що енергетики частково добудували мережі 6 кВ та відновили роботу трансформаторної підстанції. У результаті зі світлом майже 800 споживачів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ