Підтримати нас

На Херсонщині місцеву жительку судитимуть за участь у проведенні незаконного референдуму

13 травня 2024 10:52
331
Поширити:
Бюлетень референдуму
Фото: російські ЗМІ

У колабораціонізмі підозрюється 48-річна жителька Херсонської області, яка брала участь у проведенні незаконного референдуму про приєднання Херсонщини до РФ.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у вересні 2022 року жінка взяла участь у проведенні незаконного референдуму на посаді члена окупаційної дільничної виборчої комісії, яка діяла на території міста Гола Пристань Скадовського району.
 
Вона агітувала місцевих жителів брати участь у незаконному голосуванні й ставити вказані неї позначки в бюлетенях. Також підозрювана вела облік людей, які віддали свій голос за приєднання окупованої території до складу РФ.
  
Жінці загрожує ув’язнення на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • Нещодавно слідчі Тернопільського управління СБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо 41-річної жительки Микільського Херсонського району, яка допомагала проводити незаконний референдум під час окупації правобережжя Херсонщини. Їй загрожує до 10 років позбавлення волі.
  • СБУ в Миколаївській області заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 27-річному жителю Херсонщини Володимиру Гарковенку. Він взяв участь в організації та проведенні незаконних виборів на окупованій території.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів