Підтримати нас

У колабораціонізмі підозрюється житель Херсонщини, який допомагав проводити незаконні вибори

Автор статті
20 квітня 2024 21:33
230
Поширити:

СБУ в Миколаївській області заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 27-річному жителю Херсонщини Володимиру Гарковенку. Він взяв участь в організації та проведенні незаконних виборів на окупованій території. 

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, не пізніше 18 липня 2023 року Гарковенко увійшов до складу членів окупаційної виборчої дільниці  № 118 Голопристанської територіальної виборчої комісії.

У вересня цього ж року він ознайомлював виборців з окупаційними кандидатами для незаконного голосування, вів облік бюлетенів, готував виборчі скриньки. Також Гарковенко рахував голоси та складав протоколи, стверджують правоохоронці.

Йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Володимир Гарковенко зареєстрований в селі Іванівка Скадовського району Херсонської області.

  • Національна поліція 20 лютого повідомила про підозру в колабораціонізмі 57-річній окупаційній ректорці ХДУ Тетяні Томіліній, 52-річній власниці компанії “Херсонліфт” Олені Дмитрук, окупаційному голові Олешківської громади 64-річному Георгію Журавку. Вони стали депутатами незаконної окупаційної адміністрації на Херсонщині – херсонської обласної думи.
  • СБУ заочно повідомила про підозру в колабораціонізмі двом жителям 20 та 38 років із села Велика Кардашинка та села Бехтери Голопристанської громади Херсонської області. Вони готували незаконні вибори.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ