Підтримати нас

Херсонку судитимуть за участь в окупаційних виборах на Херсонщині – прокуратура

Автор статті
17 січня 2024 08:36
330
Поширити:

Судитимуть 51-річну жінку за держзраду та колабораціонізм за участь у незаконних виборах на окупованій Херсонщині.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

Слідство встановило, що обвинувачена в березні-вересні 2022 року брала участь у «виборах депутатів законодавчих зборів» від партії «Єдина Росія». У «передвиборчих турах» в окупованих Новій Каховці, Голопристанському, Генічеському районах вона закликала місцеве населення до підтримки порядків та законів РФ, популяризувала владу РФ.

Жінка зобов’язувала жителів отримувати паспорт громадянина РФ для участі в псевдовиборах та закликала голосувати за неї.

Як писала Медіаплатформа “Вгору”, ідеться про власницю компанії “Херсонліфт” Олену Дмитрук. Раніше їй заочно повідомили про підозру в держзраді та колабораціонізмі за участь у незаконних виборах на окупованій Херсонщині. 

Їй загрожує позбавлення волі на 15 років або довічне з конфіскацію майна.

За даними Еvocation.info,  2015 року Олена Дмитрук балотувалася до Херсонської міськради від партії «Опозиційний Блок». Її чоловік Микола Дмитрук – екснардеп від «Партії регіонів» та партії «Наш край», помер 2021 року.

Олена Дмитрук є власницею ТОВ «Херсонліфт». Фірма була заснована у травні 2015 року. У 2015 році фірма підозрювалася у фіктивних роботах із ремонту ліфтів, за які отримала з міського бюджету понад 1 млн грн.

Олена Дмитрук є заступницею директора «Берислав-хлібозавод». Цю посаду жінка отримала від представників окупаційної влади.

У вересні 2023 року Росія провела псевдовибори на окупованих територіях України. Рада Європи засудила ці псевдовибори, назвала їх такими, що порушують міжнародне право, а їхній правовий статус – нікчемним. Російська влада заявила, що кандидати від путінської партії нібито лідирували в Херсонській області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ