Підтримати нас

Трьом депутатам незаконної херсонської обласної думи повідомили про підозри в колабораціонізмі

Вгору
Автор статті
21 лютого 2024 11:45
320
Поширити:
Георгій Журавко, Тетяна Томіліна й Олена Дмитрук. Колаж "Вгору"

Національна поліція 20 лютого повідомила про підозру в колабораціонізмі 57-річній окупаційній ректорці ХДУ Тетяні Томіліній, 52-річній власниці компанії “Херсонліфт” Олені Дмитрук, окупаційному голові Олешківської громади 64-річному Георгію Журавку. Вони стали депутатами незаконної окупаційної адміністрації на Херсонщині – херсонської обласної думи.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на текст підозри.

Як ідеться в підозрах, не пізніше 23 серпня 2023 року Георгій Журавко, Олена Дмитрук і Тетяна Томіліна добровільно подали свої кандидатури до партійного списку “Єдиної Росії”, щоб стати депутатами незаконної херсонської обласної думи. Того ж дня Журавка зареєстрували під номером 29 у партійному списку, Дмитрука – під номером 3, Томіліну – під номером 9.

10 вересня 2023 року вони стали депутатами «херсонської обласної думи» від «Єдиної Росії». 

З 30 серпня 2023 року по 10 вересня 2023 року на окупованій території Херсонської області окупаційна влада РФ провела незаконні вибори депутатів херсонської обласної думи. Під час них Журавко, Дмитрук і Томіліна публічно закликали жителів окупованих районів брати участь у голосуванні. 

Зокрема, 5 вересня 2023 року в телеграм-каналі опубліковано відеозвернення окупаційного голови Олешківської громади Георгія Журавка. У ньому він підтримував дії військовослужбовців РФ, висвітлював проведення незаконних виборів, закликав місцевих мешканців приходити на виборчу дільницю та проголосувати за кандидатів у депутати незаконної херсонської обласної думи.

Скриншот зі згаданим у підозрі відеозверненням Журавка

Дмитрук і Томіліна на телеграм-каналах систематично підтримували дії військовослужбовців РФ, виправдовували збройну агресію РФ проти України та висвітлювали проведення незаконних виборів на окупованій Херсонщині. З вересня 2023 року там розміщували багато публікацій про участь Дмитрук та Томіліної в незаконних виборах, численні фото двох жінок на фоні прапора РФ та політичної партії «Єдина Росія».

Двом із цих трьох членів незаконної херсонської думи раніше вже оголошували підозри за кримінальні злочини: Олені Дмитрук за держзраду та колабораціонізм, Тетяні Томіліній – за колабораціонізм та пособництво державі-агресору.

  • У вересні 2023 року Росія провела псевдовибори на окупованих територіях України. Рада Європи засудила ці псевдовибори, назвала їх такими, що порушують міжнародне право, а їхній правовий статус – нікчемним. Російська влада заявила, що кандидати від путінської партії нібито лідирували в Херсонській області.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ