Підтримати нас

У Тернополі судитимуть жительку Херсонщини, яка допомагала проводити незаконний референдум

Автор статті
23 квітня 2024 14:56
148
Поширити:

Слідчі Тернопільського управління СБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо 41-річної жительки Микільського Херсонського району, яка допомагала проводити незаконний референдум під час окупації правобережжя Херсонщини. Їй загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це йдеться на сторінці СБУ України в Тернопільській області.

За даними слідства, жінка працювала в окупаційній дільничній виборчій комісії. З 25 по 27 вересня 2022 року вона обходила будинки жителів села зі скринькою для голосування. Також підозрювана агітувала людей підтримати незаконне приєднання окупованої території Херсонської області до складу РФ. 

  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей. 
  • На засіданні Ради безпеки ООН засудили дії РФ і назвали цей референдум незаконним.
  • Уряд Великої Британії запровадив санкції проти Росії за псевдовибори на окупованих територіях України. Зокрема, під обмеження потрапили окупаційний голова Херсонської адміністрації Андрій Алексеєнко, а також голова незаконної виборчої комісії в Херсонській області Марина Захарова.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ