Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини російські окупанти змушують людей оплачувати комунальні послуги та нараховують борги

Вгору
Автор статті
14 березня 2024 15:56
269
Поширити:
Фото: Getty Images

На лівобережжі Херсонщини окупаційна влада змушує людей оплачувати комунальні послуги. І змушує робити це через термінал російського незаконно створеного банку.

Про це в коментарі Медіаплатформі “Вгору” розповів начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

Він додав, що російські окупанти не змогли налагодити роботу своєї системи, унаслідок цього гроші повертаються людям на картку й потім місцевим жителям приходять платіжки з боргами.

Також Толоконніков сказав, що окупаційна влада не в змозі відремонтувати пошкоджені електромережі, станції, тому застосовують графіки відключення світла.

  • У листопаді 2023 Сергій Данилов розповідав, що на окупованій Херсонщині людям почали приходити платіжки за комунальні послуги. У квитанціях за світло жителям лівобережжя нарахували довільну суму: комусь за три місяці, комусь за п'ять, а не як обіцяла окупаційна влада за останній місяць.
  • Раніше Юрій Соболевський повідомляв, що за весь період окупації незаконна влада не ремонтувала й не проводила огляд електромережі, підстанцій і всіх інших об’єктів електропостачання. Наразі у близько 200 населених пунктів немає світла.
  • Центр журналістських розслідувань писав, що окупаційна влада Нової Каховки заявляла, що не може відновити електропостачання в місті. Унаслідок цього склалася складна ситуація з постачанням і зберіганням продуктів у Новокаховській громаді. За словами місцевих жителів, постійно стрибала напруга, виходили із ладу морозильні камери та інша побутова техніка.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ