Підтримати нас

ЦЖР: в окупованій Новій Каховці постійні перебої зі світлом та водою

Вгору
Автор статті
26 лютого 2024 18:54
324
Поширити:

В окупованій Новій Каховці на Херсонщині постійні перебої зі світлом та водою. Через це російські окупанти перебираються до Каховки. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Водночас окупаційна влада Нової Каховки заявляє, що не може відновити електропостачання в місті. Унаслідок цього складна ситуація з постачанням і зберіганням продуктів у громаді, йдеться в матеріалі.

Як розповів ЦЖР Володимир Коваленко, законний міський голова Нової Каховки, 26 лютого в місті з’явився інтернет-зв’язок, якого тут не було 13 днів. Також вранці 26 лютого в Новій Каховці відновили електропостачання. Однак не зрозуміло як довго люди будуть зі світлом.

За словами жителі Новокаховської громади, постійно стрибає напруга, виходять із ладу морозильні камери та інша побутова техніка, інформує центр.

Також вони розповідають, що представники окупаційної влади на заміну знищеному трансформатору привезли неякісний аналог і значно меншої потужності, якого не вистачає для міста й навколишніх населених пунктів, йдеться в тексті.

Окрім цього, через проблеми з централізованим водопостачанням людям підвозять невелику кількість води та видають лише тим, у кого є російський паспорт, пишуть журналісти.

  • Нова Каховка розташована на лівому березі річки Дніпро. Армія РФ окупувала місто в перший день повномасштабного вторгнення.
  • 6 червня внаслідок підриву російськими військовими греблі Каховської ГЕС була затоплена й Нова Каховка. Затопило комплекс відпочинку "Казкова діброва". Через це загинуло понад 300 тварин, врятувалися тільки пара лебедів і качки.
  • Раніше Володимир Коваленко розповідав, що Новокаховська громада, зокрема, Нова Каховка розташовані на лінії фронту. Від Дніпра до першої вулиці міста побудовані оборонні лінії: міни, траншеї та залізобетонні конструкції. Також там багато військових РФ, які розташували в житлових будинках кулемети, автомати, гранатомети.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ