Підтримати нас

Зоопарку “Казкова діброва” в Новій Каховці більше не існує

Vgoru
Автор статті
06 червня 2023 19:05
694
Поширити:

Сьогодні вранці, 6 червня, комплекс відпочинку "Казкова діброва" був повністю затоплений водою після підриву росіянами Каховської ГЕС. 

Про це йдеться в дописі “Казкової діброви”.

“Загинуло близько 300 тварин, яких наші новокаховчани знали і любили. Мавпочки Анфіса і Чарлік, поні Малиш, віслюк Ося, єноти Мішка, Льоля, Динька, папуга жако Вєня, ворон Рома, бабаки, камерунські кози, вівці, папуги, морські свинки, фретки і багато інших наших маленьких улюбленців”, — йдеться в повідомленні. 

Як зазначається, врятувалися тільки пара лебедів і качки. Маленьке пташеня лебедів, що народився п’ять днів тому, також загинув. Вже о 6 ранку, коли прийшли робітники Діброви, все було затоплено водою.

“Ми цілий рік намагалися врятувати тварин. Тварини були заблоковані у парку. Парк було заміновано, всі дороги перекриті, евакуація тварин була неможливою. Рік тому ми всі гуртом збирали кошти, щоб закупити корм на рік. Допомагали фермери, підприємці, а також багато людей приносили овочі і пересилали гроші на допомогу тваринам”, — повідомляє “Казкова діброва”.

Зоопарк пережив зиму без світла та опалення. Працівниця Валентина забрала до себе додому понад 60 теплолюбних тварин. Усі тварини вижили до весни, а потім повернулися назад у Діброву. Двоє робітників Валентина і Володимир кожного дня під обстрілами, ризикуючи життям, ходили в зоопарк, щоб годувати та доглядати за тваринами. 

“Ми робили все, щоб зберегти життя тварин, навіть в такій жахливий ситуації. А сьогодні "Казкова Діброва", улюблене місце відпочинку мешканців і гостей Нової Каховки, було знищено окупантами. Це страшне горе, страшний біль. Нехай "Казкова діброва" залишається в нашій пам'яті як казковий куточок нашого рідного міста”.

Нагадаємо, у Новій Каховці, станом на ранок 6 червня, затопило не тільки "Казкову Діброву", а й літній кінотеатр, частину паркової території та вулиці. Також, російські військові глушать інтернет. 

За прогнозами фахівців пік затоплення настане за добу від підриву греблі, тобто орієнтовно на 5-6 години ранку 7 червня.

Якщо залишки споруди встоять під тиском маси води, рівень підтоплення підніметься приблизно ще на метр. Якщо дамба зруйнується повністю, то очікується підйом води ще на три метри, тобто, загалом, на шість метрів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ