Підтримати нас

Критичне підняття води через руйнування Каховської ГЕС очікують на ранок 7 червня

06 червня 2023 10:29
3,272
Поширити:

Станом на 12 годину 6 червня рівень води в пониззі Дніпра піднявся на 2 метри. Підтоплено мікрорайон Корабел (Острів) міста Херсона, звідкіля евакуйовано понад 800 людей. Село Тягинка, де з зони підтоплення вивезено близько 20 осіб. Також залило одну вулицю в селі Бургунка. Але рівень води ще буде підійматися.

Про це повідомив на брифінгу 6 червня голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За прогнозами фахівців пік затоплення настане за добу від підриву греблі, тобто орієнтовно на 5-6 години ранку 7 червня.

Якщо залишки споруди встоять під тиском маси води, рівень підтоплення підніметься приблизно ще на метр. Якщо дамба зруйнується повністю, то очікується підйом води ще на три метри, тобто, загалом, на шість метрів.

У зоні ризику на правобережжі – 17 населених пунктів, де наразі проживає 17 тисяч 130 місцевих жителів. На лівобережжі – ще 20 населених пунктів, де проживають 25 тисяч людей

Керівники військових адміністрацій окупованих територій, старости – попереджають членів своїх громад про небезпеку ще з 5 години. Але ситуація ускладнюється тим, що жителі цих населених пунктів змушені дбати про свою безпеку самостійно.

Більше про ризики затоплення після підриву Каховської ГЕС читайте у нашому матеріалі. 

Фото на головній Суспільне Херсон

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ