Підтримати нас

Більшість громад окупованої Херсонщини наближаються до гуманітарної кризи

Вгору
Автор статті
13 березня 2024 10:45
404
Поширити:
Фото: Getty Images

У більшості громад на окупованих територіях Херсонської області спостерігається наближення до гуманітарної кризи. В одних населених пунктах відсутнє світло, в інших водопостачання.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

За його словами, за весь період окупації незаконна влада не ремонтувала й не проводила огляд електромережі, підстанцій і всіх інших об’єктів електропостачання. Наразі у близько 200 населених пунктів немає світла.

Також на окупованих територіях Херсонщини значні проблеми з ремонтними бригадами, наразі працюють три.

“Ми розуміємо, скільки часу їм знадобиться для того, щоб відновити енергопостачання. Є великі проблеми з постачанням обладнання та іншими речами, які необхідні для проведення ремонтних робіт”, – пише Соболевський.
 Він зазначає, що якщо в деокупованих громадах влада створила ремонтні резерви завчасно, то в окупації цю роботу не провели.
“І коли в них виникла проблема, що потрібно в одній локації замінити трансформаторну підстанцію, в іншій – перекласти мережу, то виявилось, що в них нічого немає. Вони починають шукати обладнання десь на території РФ, а там шалена бюрократія, коштів на це немає, незрозуміло, хто за це відповідає, хто буде це постачати, й от вони втрачають час. А в цей час люди без світла, у таких погодних умовах, які були взимку й будуть надалі, у спекотне Херсонське літо”, – додає Юрій Соболевський.
  • Медіаплатформа “Вгору” розповідала, що в окупованому Скадовському районі на Херсонщині російські військові разом із місцевими колаборантами масово вирубують дерева в посадках.
  • У центральній частині окупованої Новоолексіївки Генічеського району Херсонської області російські окупанти проводять обшуки в місцевих жителів.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ