Підтримати нас

На Херсонщині в окупованому Скадовському районі російські військові масово випилюють посадки

Вгору
Автор статті
16 лютого 2024 15:32
577
Поширити:
Ілюстративне фото

В окупованому Скадовському районі на Херсонщині російські військові разом із місцевими колаборантами масово вирубують дерева в посадках.

Про це розповів читач Медіаплатформи “Вгору”.

Чоловік повідомив, що вирубка дерев триває ще з літа 2023 року. Окрім звичайної вирубки, російські військові вдаються до різних схем, щоб змусити дерево швидше засохнути, а коли засохне – звалюють та пиляють на дрова.

За словами місцевого жителя, згодом усі ці дрова продають, але цивільному населенню району не дозволяють ходити в посадки та пиляти сухостій. За це окупаційна влада погрожує жителям адміністративними протоколами, мовляв, це правопорушення.

До посадок допускають лише тих, хто дає хабарі незаконній владі. У результаті звичайним жителям нічим опалювати свої будинки, адже дрова з вирубаних посадок занадто дорогі, а вугілля немає, розповідає чоловік.

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський розповів Медіаплатформі «Вгору», що російські військові використовують вирубані дрова ще й для облаштування фортифікаційних споруд. 

А для населення в окупований регіон завозять “соціальне вугілля”. Але його кількість доволі незначна, та й видають його виключно власникам російських паспортів, говорить депутат.

Юрій Соболевський розповідає: незаконна влада заперечувала, що вугілля отримуватимуть тільки люди з російським паспортом.

Говорили, що видача буде за будь-яким документом та за списком, але по факту до списків потрапляли лише паспортизовані жителі. До того ж складанням списків на отримання допомоги займаються місцеві колаборанти, повідомив депутат.

“На практиці було, коли людина підходить і каже: “впишіть мене в цей список”, а їй у відповідь: “чому паспорт ще не отримали?”, – каже Соболевський.
  • Рух “АТЕШ” розповідав, що російські військові та представники окупаційної влади відбирають нерухомість у людей на окупованих територіях України.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ