Підтримати нас

Міноборони заборонило виключати житло з числа службового

13 січня 2020 13:27
723
Поширити:

У зв'язку з реформуванням шляхів забезпечення житлом звільнених військових, та з метою створення фонду службового житла, вкотре заборонили виключати житло з числа службового.

Така заборона, згідно з дорученням заступника міністра оборони Олексія Марценюка від 12.12.2019 №19360/з, діятиме до окремого розпорядження. На час заборони від командирів військових частин (установ) вимагається не подавати пропозицій до квартирно-експлуатаційних органів Збройних Сил шодо виключення житлових приміщень із числа службового житла.

Міноборони заборонило розслужеблювати житло

Нагадаємо, що ще з 2018 року намагаються запровадити нові принципи житлового забезпечення військових, як передбачають, що військових не будуть більше зараховувати у чергу, а на час проходження служби забезпечуватимуть штатно-посадовим службовим житлом, яке треба буде здавати при зміні посади. А з досягненням 20 календарних років вислуги військові б мали право на одноразову грошову допомогу для придбання власного житла.

Планувалось що нова концепція запрацює вже з цього року, і всі хто буде прийнятий на військову службу починаючи з 1 січня 2020 року після 20 років служби зможуть отримати гроші на житло, виплата яких щоправда й розпочнеться лише з 2040 року. А всіх, хто наразі перебуває у черзі, забезпечуватимуть житлом за «старою схемою» протягом 20 років.

Наразі не відомо чи буде переглядатися зміст запропонованої концепції житлового забезпечення військовослужбовців та які будуть терміни її фактичного впровадження.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ