Підтримати нас

Комунальні послуги оплачують поштовими листами - українка про життя у Франції

Автор статті
19 вересня 2018 08:00
553
Поширити:

У Франції в повсякденному житті велике значення має державна пошта. В більшість інстанцій необхідно відправляти листи. Наприклад, для запиту студентського проїзного квитка необхідно надіслати конверт з документами. Квитанції з оплати електроенергії теж сплачують поштою, надсилаючи листа з чеком.

Про це розповідає Тетяна, яка живе у Франції, пише comma.com.ua.

"Поїхала до Франції на навчання до університету Париж-Сорбонна IV (Université Paris-Sorbonne IV). Моя спеціальність ― прикладна лінгвістика (французька, англійська, російська мови). Як хобі та для додаткового заробітку працюю в fashion-індустрії манекенницею. Коли в Парижі проходив останній тиждень моди, я працювала в шоу-румі будинку моди Maison Martin Margiela, a також допомагала українському дизайнеру Володимиру Подоляну", - каже дівчина.

За словами Тетяни, французи не надто легко йдуть на контакт, але всі дуже люб'язні та завжди готові допомогти. Але важко звикати, наприклад, до пошти.

"Вона має величезне значення ― всюди необхідно відправляти листи поштою! Наприклад, для запиту студентського проїзного квитка необхідно надіслати листа з документами до відповідної установи. Квитанції з оплати електроенергії теж сплачують поштою, надсилаючи листа з чеком. Це не завжди зручно", - додає дівчина.

У Парижі надзвичайно важко знайти квартиру. Власники квартир вимагають певний пакет документів: дозвіл на проживання, виписку з французького банку про наявність коштів на рахунку, документ про зарахування до навчального закладу та заставу на суму орендної плати за місяць. Також потрібно надати інформацію про гаранта, який зобов'язується оплатити оренду, якщо ти не в змозі. Часто просять, щоб він був громадянином Франції.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ