Підтримати нас

Херсонські юристи обговорили шляхи допомоги переселенцям

Автор статті
06 вересня 2016 07:15
635
Поширити:

У Херсоні відбулася робоча зустріч юристів організацій, які надають правову допомогу вимушеним переселенцям "Надання правової допомоги ВПО та громадянам, які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим та зони проведення антитерористичної операції".

Юристи обговорили проблемні питання, поділилися досвідом вирішення різних ситуацій, лрмрвилися про подальшу співпрацю. У Херсоні декальіка організацій займаються питаннями ВПО: Крим SOS, за ініціативи яких було проведено цю зустріч, Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров'я, БФ "Мангуст" (з питань реєстрації місця проживання), також юридичну допомогу надають в представництві президента по Криму та центрах безоплатної правової допомоги." 

Від ХОФМЗ на зустрічі була керівник громадської приймальні Наталя Козаренко. Вона поділилася досвідом підготовки заяв до Європейського суду щодо питань відшкодування матеріальної та моральної шкоди, отриманої в ході проведення АТО.

-На жаль, сьогодні в Україні досі не розроблений механізм відшкодування, і, відповідно, не закладаються кошти в бюджет. Хоча законодавством таке відшкодування передбачене. Тому зверненя до ЕСПЛ - діевий механізм, якій потрібно викоритовувати, не зважаючи на складність та привалість розгляду справ.- сказала Наталя Козаренко..

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ