Підтримати нас

Катували людей у Калинівському на Херсонщині: оголосили підозри жителям Донеччини, які воюють на стороні РФ

26 жовтня 2024 18:57
125
Поширити:
Фото: ГУР

Слідчі Служби безпеки України заочно повідомили про підозри у державній зраді жителям Донецької області 42-річному Віктору Бірку та 34-річному Денису Панфілову. У Калинівську на Херсонщині вони незаконно затримували місцевих жителів.

Про це йдеться в текстах підозр. 

За даними слідства, не пізніше березня-вересня 2022 року Панфілов і Бірко вступили до лав армії РФ. Вони обійняли посади стрільців 2 мотострілецького батальйону незаконного збройного формування 109 стрілецького полку 1 армійського корпусу на окупованій території Донеччини.

З вересня 2022 року до деокупації правобережжя Херсонщини підозрювані перебували на території селища Калинівське Бериславського району. Вони затримували місцевих жителів і катували їх.

Зокрема, 4 вересня 2022 року близько 23:00 Віктор Бірко та Денис Панфілов з 2 невстановленими військовослужбовцями РФ зупинили на вулиці чоловіка й почали його розпитувати. Після того, як їм не сподобалися відповіді місцевого жителя, його вдарили автоматом по голові. Після чого чоловік впав на землю. Підозрювані ще 10 разів вдарили його й пішли не надавши медичної допомоги.

Наступного дня, 5 вересня 2022 року близько 10:00 вони провели обшук у будинку іншого місцевого жителя. Після цього його затримали й утримували в захопленому приміщені приблизно до 19 вересня 2022 року. Тоді чоловіка били залізним предметом, руками й ногами по голові, тулубу, ногах. Окрім цього, імітували розстріл. Також Бірко змушував чоловіка з'їсти шматок тканини, на якій був зображений прапор України.

Чоловікам загрожує до 15 років ув'язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

  • Дружківський міський суд Донецької області визнав винним у державній зраді та колабораціонізмі уродженця Херсона Спартака Огли, який мобілізувався до армії РФ. Йому призначили 15 років ув'язнення з конфіскацією всього майна.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів