Підтримати нас

Херсонці, які вимушено живуть у Румунії, відправили гумдопомогу до рідного міста

Vgoru
Автор статті
11 червня 2023 14:51
512
Поширити:

Херсонці, які вимушено проживають в Румунії у місті Констанца, зібрали та відправили гуманітарну допомогу до рідного міста для людей, які постраждали від затоплення через підрив Каховської ГЕС.

Про це Суспільному розповіла заступниця Херсонського обласного архіву Ірина Сенкевич, яка зараз проживає в Румунії.

"Наша колега, Волошина Вікторія, перебуваючи в Румунії, оголосила про збір допомоги для постраждалих на Херсонщині. Лише за добу їй вдалось зібрати допомогу і організувати її перевезення до України в Одесу. Там наші колеги з філії одразу відгукнулись на допомогу та довезли допомогу в Херсон", — сказала Ірина.

За її словами, допомогу передали настоятелю церкви Різдва Богородиці Валентину Гороховському, куди за допомогою щодня звертаються сотні херсонців, що постраждали від катастрофи. 

"Пізніше в соцмережах знову оголосили збір від українських біженців всієї Констанци. Близько 20 автомобілів стояли у різних частинах міста, в групу повідомляли геолокацію і давали фото авто, тож люди мали можливість взяти участь, бо місто дуже велике, не кожен міг везти на один пункт збору", — каже херсонка.

Організатори домовились з однією з фірм перевізників, яка надала свій автобус. Водії розвантажили допомогу в Одесі, а далі одеські волонтери організовують доставлення вже у Херсон.

"В автобус змогли завантажити тільки частину зібраного. Організаторам довелось терміново ввечері шукати де розмістити все, бо на таку кількість не розраховували. Знайшли приміщення у місті Тульча, що по дорозі від Констанци до кордону", — розказала жінка.

Нагадаємо, агентство США з міжнародного розвитку (USAID) упродовж трьох місяців надаватиме фінансову допомогу українцям, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС.  Кожне домогосподарство отримає 2 200 грн ($60) на людину протягом трьох місяців, загалом до п'яти осіб на домогосподарство в постраждалих районах.

Загальна площа затоплених населених пунктів зменшилася практично вдвічі – зі 139 до 77,78 кілометра квадратних. Середній рівень води знизився до позначки 4 м 1 см. Підтопленими залишаються 46 населених пунктів: 32 – на правому березі та 14 – на тимчасово окупованому лівобережжі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ