Підтримати нас

Понад сотню людей з тимчасово окупованого лівобережжя евакуювали на правий берег Дніпра

Vgoru
11 червня 2023 12:40
601
Поширити:

Понад сотню людей з тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини евакуювали на підконтрольний Україні правий берег Дніпра.

Про це розповів в ефірі телемарафону “Єдині новини” начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За інформацією Олександра Прокудіна, є вісім підтверджених олешківськими лікарями людських жертв унаслідок підтоплення. 

"Ситуація на лівому березі в цілому критична. Окупанти не евакуюють населення. Росіяни закрили Олешки на в'їзд і виїзд на “карантин”, і трапляються навіть випадки мародерства росіянами. Усіх евакуюють тільки за російськими паспортами у Воронеж", – повідомив очільник.

Також він розповів, що загальна площа затоплених населених пунктів зменшилася практично вдвічі – зі 139 до 77,78 кілометра квадратних. Середній рівень води знизився до позначки 4 м 1 см. Підтопленими залишаються 46 населених пунктів: 32 – на правому березі та 14 – на тимчасово окупованому лівобережжі.

Вода відійшла від трьох сіл Бериславського району повністю — це Миколаївка, Львове та Ольгівка, сказав Прокудін.

Упродовж наступних трьох днів передають сильні зливи, і це може дещо уповільнити спад води, повідомляє очільник, але рівень води все одно буде зменшуватися. 

Також він сказав, що є 13 пунктів допомоги людям, де вони забезпечені всім необхідними.

Раніше ми писали, що у тимчасово окупованій Новокаховській громаді рівень води падає. Люди все частіше бачать загиблих через повінь тварин та непридатні для життя будинки. Стало відомо і про загиблу жительку, яка не змогла врятуватися. Найбільш критична ситуація в Корсунці, яка пішла під воду.

За шість діб від теракту росіян на Каховській ГЕС на Херсонщині загинуло 5 людей. Ще 35 людей вважаються безвісти зниклими, з них – 7 дітей. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ