Підтримати нас

Фільм про Шевченка знімуть у Казахстані

26 липня 2016 12:02
184
Поширити:

Українські кінематографісти прибули на захід Казахстану в Мангістауську область, щоб оглянути околиці та підібрати потрібний склад акторів для зйомок нового художнього фільму про поета та художника Тараса Шевченка. Вони почнуться вже восени.

Як запевнив режисер-постановник і автор сценарію фільму, заслужений діяч мистецтв України Олександр Денисенко, картина під назвою “Тарас. Прощання з пустелею” буде дуже сильно відрізнятися від всіх фільмів, знятих про Шевченка раніше. Власне кажучи, це буде романтична, наповнена інтригами драма, заснована на творах самого Шевченка.

“Це абсолютно вигадана історія про Шевченка. Художня вигадка на базі його творчості: картин і гравюр, які він малював, перебуваючи в семирічному засланні. Фільм можна навіть назвати “істерном”, бо Шевченко в ньому практично не читає віршів, а більше б’ється на шаблях, стріляє, скаче на коні”, – розповів Денисенко.

У цілому фільм присвячений життю Т.Шевченка під час військової служби в Новопетровському форті (півострів Мангішлак, нині Мангістау).

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ