Підтримати нас

Фестиваль на мільйон

15 травня 2016 11:00
252
Поширити:

Цьогоріч свято театру “Мельпомена Таврії” пройде із надзвичайним розмахом.

Так принаймні пообіцяв директор Херсонського драмтеатру Олександр Книга. До Херсона завітають 30 театральних колективів, 800 учасників із 6 країн світу. Більша половина гостей – українські колективи.

Розмаїття вистав просто вражає. Глядачі зможуть побачити як класику, так і доторкнутись до нового. Так, наприклад, до нашого міста привезуть виставу, яку написали, поставили та зіграли колишні наркозалежні. Таким чином вони хочуть поділитись з іншими своїми історіями, своїм болем і закликати усіх не повторювати їх помилок. Приїде на фестиваль і вистава, яку можна дивитись лише дітям після 16 років. А кілька робіт будуть грати в лісі та у Потьомкінському сквері. Проте головною темою усього фестивалю стане 25-та річниця Незалежності України. Заінтриговані? Тоді вивчайте план заходів і обирайте виставу на власний смак.

Як завжди, окрім кількох сцен, на фестивалі працюватиме і “Грін зона”. Там відбуватимуться читки вистав та неформальне спілкування.  Одне з них переросте у театральний пікнік, де гостей частуватимуть рибальською юшкою.

Не залишилися осторонь і херсонські драматурги. Їх п’єси можна буде почути під час читок. А твір Євгена Марковського херсонський театр імені Миколи Куліша поставить вже наступного року.

“Мельпомена Таврії ” – це не лише вистави. А й купа інших заходів. Традиційно, у день відкриття творчі колективи пройдуть карнавальною ходою. А до неї у Херсоні хочуть встановити черговий рекорд України. А саме – на найбільший вінок із живих виконавців.

Окрім цього, херсонці зможуть побачити ціле шоу на сігвеях (електричний самокат на двох колесах). Пам’ятаєте, у східних казках герої ширяли на літаючому килимі? Так от, він літатиме і над вулицями нашого міста. І це ще не все. На лінію вийде театральний тролейбус!

Херсонці зможуть взяти автограф та сфотографуватися із артистами, які завітають до нашого міста. Щодня їх можна буде побачити на вулиці Суворова та сквері біля драмтеатру.

Не забули театрали і про тих, хто боронить спокій нашої держави. Вже традиційно, херсонські артисти привітають із професійним святом прикордонників. Служителі Мельпомени готові приїхати до них у частини. Окрім цього, вже на початку червня артисти збираються із концертами на Донбас.

Будь-яке грандіозне свято потребує відповідного фінансування. Цьогорічний бюджет “Мельпомени Таврії”  складає 1,3 мільйони гривень. Половину коштів дали місто, область і міністерство культури. Іншу половину шукають по спонсорах.

Херсон стане театральною столицею України вже 20 травня. І триватиме свято аж до 28 травня. Усі на побачення з театром!

P.S. Усі новини фестивалю “Мельпомена Таврії”  ви зможете прочитати на сайті “Вгору”  https://vgoru.org/

План проведення XVІІІ Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії»


 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ