Підтримати нас

Фейк, де військові ЗСУ нібито розстріляли своїх побратимів і втекли з Кринків – спростували

11 червня 2024 18:57
393
Поширити:
Скриншот з відео російських ЗМІ

Фейком виявилось відео, яке поширюють пропагандистські телеграм-канали, на якому двоє українських військових на правому березі Дніпра розстріляли своїх побратимів, склали їхні тіла в гумовий човен, відштовхнули його від берега і втекли.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.



У дописі йдеться, що пропагандисти зазначили, що події нібито відбуваються в Кринках на правому березі Дніпра, хоча насправді село розташоване на лівому.

До того ж місцевість, яку зняли згори, – це пляж, а справжній рельєф у районі Кринків – це заплави.

За спостереженнями Центру, якщо спробувати максимально збільшити відео, то неможливо розгледіти сліди влучань від куль.

Також на відео відсутні будь-які ознаки того, що ці люди належать саме до ЗСУ.

  • Нещодавно стало відомо, що російські ЗМІ поширюють фейкову інформацію про те, що нібито в Херсоні планують інсценувати загибель мирних жителів, щоб поширити цю новину в українських та закордонних медіа.
  • Росія проводить кампанію з дезінформації щодо ситуації на півдні України з метою посилити паніку, нещодавно одним з таких “фейків” і стала евакуація державних службовців із Херсона.
  • Секретар регіонального відділення партії «Єдина Росія» Ігор Кастюкевич 22 лютого заявив одному з пропагандистських видань, що мешканці правобережжя Херсонщини нібито потерпають від гуманітарної катастрофи та звинуватив у цьому українську владу.
  • Медіа окупованої Херсонської області та Росії вибухнули заголовками про те, що колаборант Сальдо разом із ФСБ нібито викривають роботу британських шпигунів на Херсонщині.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів