Підтримати нас

Російські ЗМІ поширюють фейк про “інсценування загибелі мирних жителів” у Херсоні

03 червня 2024 11:21
418
Поширити:
Фото: ipc.org.ua

Російські ЗМІ поширюють фейкову інформацію про те, що нібито в Херсоні планують інсценувати загибель мирних жителів, щоб поширити цю новину в українських та закордонних медіа.

Відповідний пост опублікувало одне з російських пропагандистських видань у телеграмі.



У дописі йдеться, що представники проросійського підпілля у Херсоні пишуть, що нібито 28 травня з Києва до Херсона прибула група режисерів документального кіно та воєнних кореспондентів “для оперативного інсценування ударів російської армії по об'єктах цивільної інфраструктури міста”.

За їхніми словами, вищезгадана група з 13 людей нібито пройшла підготовку під керівництвом спеціалістів Великобританії та США.

Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін спростував цю заяву. Він наголосив, що жителям Херсона найближчим часом слід оперативно реагувати на сигнали повітряної тривоги та не пересуватися вулицями міста без гострої потреби.

  • Росія проводить кампанію з дезінформації щодо ситуації на півдні України з метою посилити паніку, нещодавно одним з таких “фейків” і стала евакуація державних службовців із Херсона.
  • Секретар регіонального відділення партії «Єдина Росія» Ігор Кастюкевич 22 лютого заявив одному з пропагандистських видань, що мешканці правобережжя Херсонщини нібито потерпають від гуманітарної катастрофи та звинуватив у цьому українську владу.
  • Медіа окупованої Херсонської області та Росії вибухнули заголовками про те, що колаборант Сальдо разом із ФСБ нібито викривають роботу британських шпигунів на Херсонщині.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів