Підтримати нас

Дві сім'ї переселенців можуть залишитися без житла

28 січня 2018 14:33
264
Поширити:

У селищі Олександрівка Кіровоградської області дві сім'ї переселенців ризикують опинитися на вулиці. З 2014 року вони живуть в невеликому будинку, куди вселилися з дозволу місцевих чиновників, так як колишній господар нерухомості помер. Однак через рік з'явився його спадкоємець, який в суді вимагає видворити переселенців.

Ольга Силенко з двома онуками в'їхала в цей будинок за пропозицією селищного голови. Будівля була в занедбаному вигляді. Привести його в житловий стан переселенцям з Донецька допомогла селищна рада. У другій частині будинку живуть Сталіна Бєловолова з сином, переселенці з Горлівки.

Тепер обом родинам потрібно шукати інше житло – з'явився господар і виставив будинок на продаж. Селищний голова стверджує, що не знав про спадкоємця, коли заселяв людей в будинок.

Ольга готова була навіть платити оренду. Але новий господар будинку пішов до суду – доводити своє право на нерухомість. Не знає, куди подітися, і Сталіна Бєловолова. Справа в суді не рухається – за півроку було лише одне засідання.

Керівництво району запевняє, що домовилося з спадкоємцем не виселяти людей до весни і підшукує їм нове житло.

На 2018 рік через держбюджету на житло для внутрішньо переміщених осіб держава виділила 100 мільйонів гривень. Це в три рази більше ніж у 2017 році.

Крім того, з 1 січня 2018 року збільшився розмір грошової допомоги сім'ям переселенців, які отримують пенсії, в складі яких є діти. Так, на кожну дитину розмір допомоги збільшено з 884 грн до 1000 грн на місяць.

Також для всіх сімей переселенців без винятку передбачено збільшення загальної суми грошової допомоги з 2400 грн до 3000 грн на місяць, а також до 5000 грн для багатодітних сімей.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів