Підтримати нас

Для маленьких переселенців провели арт-терапію

Автор статті
28 листопада 2016 11:15
682
Поширити:

Психологи обласної служби ДСНС продовжують працювати з дітьми, сім’ї яких перемістились з Луганської та Донецької областей.

Було організоване групове заняття для таких діток на базі регіонального ХАБу для внутрішньо переміщених осіб «Відкритий простір».

Спершу хлопчики і дівчатка проявляли деяку напруженість. Проте фахівець відділу соціально-гуманітарної роботи  Євгенія Дімітрова приклала максимум зусиль аби діти змогли емоційно розслабитись, запропонувавши їм арттерапевтичну гру. Спочатку малюкам необхідно було уявити квітку, де вона росте, що її оточує та навіть який у неї настрій. Коли дітлахи добре попрацювали з уявою, то змогли свої фантазії викласти на папері кольоровими олівцями. На цьому арттерапія не завершилась. Вже наостанок, що є найважливішим, маленьким переселенцям необхідно було розповісти історію про свій витвір. Розповіді були досить різноманітними. Так, 8-річний Данилко з Луганщини  склав історію про квітку, яка виконувала всі бажання, і була захищена від оточуючих яскравим сяйвом.

Загалом групова робота завершилась на позитивній ноті. Це дуже добре, що діткам вдається під час подібних заходів відволікатись, отримувати гарні та щирі емоції, і з кожним разом емоційно та психологічно віддалятись від пережитої стресової ситуації.

Джерело: ГУ ДСНС України у Херсонській області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ