Підтримати нас

Cхиляла жителів Каховки до отримання паспортів РФ: під підозрою окупаційна “чиновниця”

Автор статті
25 квітня 2024 21:21
120
Поширити:
Фото: Управління СБ України в Тернопільській області

У пособництві державі-агресору підозрюється 44-річна жителька міста Каховка Херсонської області Ольга Волік, яка раніше працювала головним бухгалтером Каховської міської ради, а після окупації міста обійняла посаду в окупаційному органі влади.

Про це повідомляє Управління СБ України в Тернопільській області.

За даними слідства, після окупації Каховки російськими військовими Волік очолила місцевий територіальний центр соціального обслуговування, який згодом незаконна влада перейменувала у “Державний бюджетний заклад Херсонської області “Каховський комплексний центр соціального обслуговування населення”.

На своїй посаді вона допомагала окупаційній владі реалізовувати власну політику у сфері соціального забезпечення громадян на окупованій території України. Ольга Волік контролювала дотримання своїми підлеглими положень законодавства РФ та організовувала виконання центром російських державних програм.

Також Волік переконувала представників найбільш незахищених верств населення у необхідності отримання паспортів РФ і реєстрації в російській системі обов'язкового пенсійного страхування.

“За активну підтримку рішень та дій окупаційної адміністрації Каховки міністерство праці й соціального захисту Росії нагородило зрадницю подякою з формулюванням: “…за ініціативу… та активну громадянську позицію”, – повідомляють у Службі безпеки.

Наразі Ольга Волік перебуває на окупованій території України. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

  • Нещодавно слідчі Тернопільського управління СБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо 41-річної жительки Микільського Херсонського району, яка допомагала проводити незаконний референдум під час окупації правобережжя Херсонщини. Їй загрожує до 10 років позбавлення волі.
  • Правоохоронці скерували до суду обвинувальні акти за колабораціонізм та пособництво державі-агресору на жителя Херсонської області. Він обійняв посаду незаконного голови Михайлівського поселення Скадовського муніципального округу.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ