Підтримати нас

Судитимуть чоловіка: обійняв посаду голови захопленої Михайлівки на Херсонщині 

Автор статті
24 квітня 2024 20:57
286
Поширити:

Правоохоронці скерували до суду обвинувальні акти за колабораціонізм та пособництво державі-агресору на жителя Херсонської області. Він обійняв посаду незаконного голови Михайлівського поселення Скадовського муніципального округу.

Про це повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

Зазначається, що з початку окупації Скадовського району чоловік почав співпрацювати з незаконною владою. 

На своїй посаді він агітував місцевих жителів отримувати російські паспорти, співпрацювати з окупаційною владою та брати участь у заходах, що вони організовували. 

Також чоловік надавав незаконній владі інформацію щодо проукраїнських жителів селища та учасників АТО. Окрім цього, розшукував вільні будинки, щоб розселяти російських військових. 

Йому загрожує відповідальність за двома статтями: колабораціонізм та пособництво державі-агресору. За першою передбачається ув’язнення від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. За другою ув'язнення від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

  • Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області визнав Юрія Гранкіна винним у державній зраді. Його засудили до 15 років позбавленні волі. Він обійняв посаду окупаційного голови незаконної Горностаївської територіальної громади.
  • Суд заочно визнав винним у державній зраді 45-річного Олексія Бузова та виніс йому вирок – 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Очолив окупаційну адміністрацію села Гладківка та самовільно зайняв кабінет старости Гладківського старостинського округу Голопристанської громади.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ