Підтримати нас

Антонівський міст у Херсоні пошкоджено та закрито для проїзду після удару ЗСУ

Vgoru
27 липня 2022 07:16
3,610
Поширити:

У ніч із 26 на 27 липня українська артилерія завдала декілька ударів по Антонівському мосту в Херсоні.

Це підтвердила в ефірі телемарафону начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил охорони та оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Наші сили тримають під вогневим контролем стратегічно важливі логістичні й транспортні шляхи, які для ворога мають критичне значення. Це не дає йому можливості підтягувати сили й боєприпаси. Увага, що прикута до Антонівського моста зрозуміла, але я зауважу, що ми цінуємо все, що є в нашій країні, навіть якщо воно під окупантами. Ми не руйнуємо інфраструктуру, ми руйнуємо плани ворога. Робота нашої артилерії – настільки делікатна та ювелірна, що вона більше спрямована на деморалізацію війська. Удари були, але вони були філігранні” – розповіла Гуменюк. 

Окупанти також підтвердили пошкодження моста. кирило стремоусов, який називає себе "заступником голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області", повідомив, що рух Антонівським мостом зупинено після удару ЗСУ.

Під час інтерв’ю пропагандистському російському змі він помітно нервував і постійно повторював, що “це ні на що не впливає”. На питання, як вирішувати ситуацію з транспортом, відповів, що “є декілька паромних переправ, будуть створені мости, військові переправи”. Але переправи є ще легшою ціллю для української артилерії, ніж міст.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ