Підтримати нас

Актуальні новини Херсона та області за 6 квітня 2022 року

Vgoru
Автор статті
06 квітня 2022 19:15
1,198
Поширити:

Підготували добірку головних новин по Херсонщині на 20:00 6 квітня 2022 року.

Також ви можете подивитися прямий ефір "Вгору", де ми висвітлили ці головні події дня та відповіли на питання глядачів:

Лікарня ім. Тропіних з початку тижня прийняла поонад 1000 пацієнтів

Спеціалісти поліклінік лікарні працюють у звичайному режимі: консультують пацієнтів, проводять процедури, роблять профілактичні огляди, тестують на COVID-19, надають допомогу у денних стаціонарах, проводять ендоскопічні обстеження, роблять щеплення, надають направлення на стаціонарне лікування у відділеннях лікарні.

З початку тижня, 4 та 5 квітня, до дорослих поліклінік звернулося понад 1000 пацієнтів, в тому числі 479 до лікарів вузьких спеціальностей. 108 хворих на цукровий діабет отримали інсуліни. Вакциновано 52 особи проти COVID-19. Загалом за минулу добу та станом на зараз до приймального відділення звернулося 54 пацієнти, 30 було госпіталізовано. Проведено 16 ургентних оперативних втручань. А в акушерському відділенні побачили життя 3 немовлят – дівчинка та двоє хлопчиків.

У реанімаційному відділені зараз перебуває 1 поранений з пошкодженням верхньої кінцівки у стабільно важкому стані, 2 інших пацієнтів з пораненнями у стані середньої тяжкості з позитивною динамікою переведені до хірургічного відділення для подальшого лікування.  

“Є багато захворювань, при яких неможливо відкласти лікування. Звертайтеся – ми заради вас працюємо”, – кажуть у лікарні.

У Херсоні провели обстеження укриттів для населення на території Корабельного району

Наразі на території району є 13 укриттів та 59 підвальних приміщень житлових будинків, які можливо використовувати для укриття населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій. 

13 укриттів  Корабельного району вміщують 6620 ОСІБ. Адреси:

  • вулиця Адмірала Макарова (біофабрика) – на 300 ОСІБ;
  • вул. Нафтовиків («Херсонський нафтопереробний завод»): три укриття, загальна кількість – 650 ОСІБ;
  • вул. Робоча («Компанія «Дніпро»): чотири укриття, загальна кількість – 3200 ОСІБ;
  • вул. Чайковського («Нафта-Трансшипмент») – на 50 ОСІБ;
  • Острівське шосе («Дніпровське підприємство «ЕРА») – на 300 ОСІБ;
  • Карантинний острів (Херсонський державний завод «Палада») – на 1000 ОСІБ;
  • Карантинний острів (ТОВ «Смарт Мерітайм груп») :два укриття, загальна кількість – 1120 ОСІБ.

У результаті обстеження були виділені споруди, які потребують додаткового облаштування та благоустрою. На зазначених об’єктах планують провести суботники разом із жителями прилеглих будинків.

Довгоочікувані ліки вже у Херсоні

Гуманітарний вантаж, про доставлення якого у Херсон домовлялися кілька днів, нарешті прибув до міста.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Ігор Колихаєв.

"Праця волонтерів та друзів нашого міста не пропала даремно, і від вашого імені я дякую за допомогу всім причетним! Що буде із вмістом цієї передачі? Вся вона розійдеться лікарнями, де на ці медпрепарати очікують найважчі хворі. Інших подробиць не буде, щоб уникнути неприємностей. Не закидайте мене зараз питаннями «а що нам робити», та «де брати необхідне». У міру наших вкрай обмежених можливостей ми намагатимемося закривати всі потреби. Але не вимагайте неможливого. Місто знаходиться в жорсткій окупації, і все, що ми робимо, виходить із ризиком для людей та техніки. Головне, що ви повинні знати, це те, що ми всі робимо одну велику спільну справу. І немає у нас сьогодні другорядних завдань, усі – першорядні! Наше Місто-герой, як і раніше, українське і головна його цінність – ви!" - йдеться у повідомленні.

Як живе Таврійськ на Херсонщині

П'ять діб місто Таврійськ Каховського району на Херсонщині живе без міського голови. 

Миколу Різака російські військові викрали і до цього часу не відоме його місцеперебування, повідомляє Суспільне з посиланням на сторінку у Facebook Таврійської міської територіальної громади.

За оперативною інформацією громади, станом на 6 квітня всі комунальні підприємства міста працюють у штатному режимі. Єдине, просять по можливості сплачувати за комунальні послуги.

За скороченим графіком працюють амбулаторії та пункти здоров'я. Заклади освіти теж працюють, але на "дистанційці".

Центр із надання соціальних послуг, відділ праці та соціального захисту населення, служба у справах дітей, волонтери та небайдужі мешканці громади опікуються людьми похилого віку, родинами з дітьми, малозабезпеченими громадянами.

Також у повідомлені йдеться про те, що секретар ради, заступники міського голови, керуюча справами виконкому, старости старостинських округів, керівники комунальних підприємств перебувають на робочих місцях та виконують посадові обов’язки у повному обсязі.

Російські військові викрали разом із сином депутата Херсонської обласної ради Сергія Максименка

Місце їх перебування невідоме. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на сторінку "Трудова слава" у Facebook.

"Це трапилося три дні тому, його викрали разом із сином. Про це повідомляють жителі Сиваського, котрі звертаються за допомогою у визволенні керівника сільськогосподарського підприємства "Світанок". Сергій Іванович Максименко – знаний на Херсонщині підприємець, заслужений працівник сільського господарства України, депутат декількох скликань Херсонської обласної ради", - йдеться у повідомленні.

Наразі про їхнє місцеперебування нічого невідомо.

Євген Рищук намагається врятувати свою доньку та уникнути викрадення

Олешківський міський голова Євген Рищук наразі намагається переправити доньку у Польщу.

У своєму відеозверненні до громади очільник міста пояснює, що залишати дитину вдома й самому перебувати безпосередньо на робочому місці стало небезпечним.

Адже минулого тижня російські військові зламали двері його будинку й влаштували обшук. А вчора ввечері Євгена Рищука попередили, що його теж можуть викрасти. 

“Зважаючи на те, що у нас відбувається в області, що відбуваються з іншими мерами - у нас залишилися одиниці, яких або не зачепили, або відпустили. Й невідомо, що “там” відбувалося”.

Євген Рищук вже виїхав за межі Херсонської області й планує довезти дитину до кордону, а далі вже вирішувати, як і де зупинитися. Але “кидати” громаду не збирається:

У місті все працює, робота налагоджена…Я на зв'язку. Так само пишіть і дзвоніть мені, як це було і вчора. Я – у роботі, - підкреслив Олешківський міський голова.

Скадовський міський голова поїхав з міста

Міський голова Скадовська Олександр Яковлєв виїхав із міста через погрози та "пропозиції" до співпраці з боку російських військових. Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook.

“Зважаючи на постійні погрози та “пропозиції” до співпраці з боку окупантів, я був змушений виїхати з міста. Розумію, що для багатьох було би спокійніше, аби я і надалі залишався в місті, але мені сказали однозначно або співпрацюєш, або йдеш в підвал. Однозначно, користі від мера в камері небагато. Сьогодні я знаходжуся в безпечному місті, на постійному зв’язку з заступниками, виконком продовжує працювати в дистанційному режимі. Робота в місті та громаді налагоджена, все поки що без суттєвих змін. Плануємо виплати працівникам бюджетної та комунальної сфери за першу половину квітня. Україна велика та неподільна. Усі націлені і працюють на перемогу, яка неодмінно буде”, - написав Яковлев.

Новокаховська громада: 42 день війни

Жителів Новокаховської громади хлібом забезпечують. Перший заступник міського голови Олег Тарабака вкотре привіз із Великої Лепетихи до Новокаховського хлібозаводу 20 тонн борошна. Про це повідомляється на сторінці громади у Фейсбук.

Борошно виготовлено на філії акціонерного товариства “Державна продовольчо-зернова корпорація України” “Великолепетиський елеватор”. Транспорт для перевезення цінного вантажу надав президент спортивного клубу “Таврія” Едуард Репілевський.

З 5 квітня відновилось щоденне автобусне сполучення між Херсоном та Новою Каховкою.

Автобус щоденно відправляється з автовокзалу у Новій Каховці о 06:50 та прибуває на приміську автостанцію Херсона (біля Центрального Ринку). Відправлення з Херсона об 11:30. Всі пасажири обов'язково повинні мати при собі паспорт.

Також вчора, 5 квітня, жителі лівобережної частини Новокаховської територіальної громади зібрали адресні посилки для мешканців селищ Козацьке і Веселе.

Від однієї особи приймалася одна передача з харчовими продуктами та ліками вагою до 10 кг.

Адже окупанти дали дозвіл пройти у середу, 6 квітня, через Каховську ГЕС, двом автобусам. Перевезення людей з Нової Каховки на правий берег Дніпра було заборонено. Також заборонено приєднання до колони приватним автотранспортом.

Але забирати з Козацького та Веселого людей до Нової Каховки дозволили. Також у зворотному напрямку дано дозвіл перетнути разом з автобусами греблю Каховської ГЕС і приватному транспорту.

Але доступних укриттів від обстрілів у Новій Каховці стало на одне менше. У підвальному приміщенні Центральної міської лікарні по вул. Світлова, 1, яке в надзвичайних ситуаціях використовувалось як бомбосховище, облаштували операційні різних відділень лікарні.

Про це редакції Online НК повідомила генеральний директор закладу Наталія Гончарова.

А у будівлі поліції Нової Каховки, яка використовується окупантами як офіс так званої «комендатури», у підвалі продовжують утримувати та катувати викрадених жителів регіону.

Журналіст Олег Батурін повідомляє, що люди, яких там теж тримали, серед інших полонених чули голоси й прізвища ексдепутатів Новокаховської міськради Віталія Перетятька та Олега Кожем'якіна. Вони живі. Але декого катують і влаштовують “допити” ледь не щодня.

У Каховці громадський порядок підтримуватиме так звана “військова поліція”

Громадське формування “Щит” припиняє функціонування в окупованій Каховці. Про це повідомили на сторінці Каховської міської територіальної громади у Фейсбуці.

“З цієї ночі громадське "Щит" припиняє патрулювання.Патрулювати місто буде воєнна поліція. Велике прохання дотримуватись комендантської години і не провокувати воєнних. Бережіть себе!”, - йдеться у пості.

Додамо, що у Каховці з 20:00 до 06:00 діє комендантська година

На колаборанта зі Старої Збур'ївки заведена карна справа

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом колабораційної діяльності.

За даними слідства, мешканець села Стара Збур’ївка Херсонської області всебічно підтримує злочинні дії військовослужбовців РФ та підконтрольних їм збройних формувань. 

Чоловік сприяв передачі загарбникам матеріальних ресурсів, організації місць для розташування техніки, особового складу та передачі харчових продуктів.

В Олександрівці російські війська зруйнували будівлю школи

У селі Олександрівка Білозерського району Херсонщини внаслідок обстрілів було значно пошкоджено будівлю місцевої школи. Про це, зокрема, повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни.

За даними слідства,  збройні сили РФ, в черговий раз порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, здійснили обстріл території Станіславської територіальної громади.

В результаті ворожої атаки пошкоджено цивільну інфраструктуру, будинки, зруйновано загальноосвітню школу в селі Олександрівка. 

Зараз встановлюється інформація щодо постраждалих та масштаби пошкодженої інфраструктури. Досудове розслідування за вказаним фактом триває”, - інформують на сторінці Херсонської обласної прокуратури.

Російські війська оточили Новоолексіївку в Генічеському районі

Сьогодні, 6 квітня, російські війська оточили населений пункт Новоолексіївка Генічеського району Херсонщини. Про це повідомляє Кримськотатарський Ресурсний Центр у Фейсбук.

“Сьогодні зранку окупанти оточили Новоолексіївку Генічеського району Херсонської області. Російські загарбники проводять подворовий обхід, почали обстрілювати двоповерховий житловий будинок в Черьомушках у центрі селища з автоматів та гранатометів, підвезли важку військову техніку. Про жертви поки що нічого не відомо”, - йдеться у дописі. 

Додамо, що Новоолексіївка - важливий транспортний вузол на південному сході Херсонщини. Зокрема, там розміщується потужний залізничний вокзал, який з'єднує Генічеський район з іншими українськими регіонами. 

За минулу добу на Миколаївщині в результаті обстрілів поранено 55 громадян

Про це повідомляє у своєму телеграм-каналі голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазаєва. Загалом, станом на сьогоднішній ранок, у миколаївських лікарнях знаходяться 306 людей, що постраждали від атак окупантів на Миколаївщину, додала голова облради.

РФ не змогла розплатитися за євробондами в доларах. Це запускає механізм дефолту

Мінфін росії не зміг розплатитися за євробондами в доларах, а платіж у рублях іноземний банк-кореспондент не прийняв. 

Це фактично запускає механізм дефолту рф, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на російське інформагентство Інтерфакс.

Невиплата боргових зобов'язань у доларах запустить пільговий період у 30 днів, після чого настане дефолт у РФ.

Агентство намагається виправдати провал фінансової операції тим, що мінфін Росії нібито був змушений розплачуватися в рублях на тлі заборони США використовувати для обслуговування зовнішнього боргу заморожені валютні резерви.

На Херсонщині звільнили від окупантів три села

У результаті наступальних дій Збройних Сил України, ворог втратив контроль над населеними пунктами Добрянка, Нововознесенське і Трудолюбівка у Херсонській області. Тривають бої у районі населеного пункту Олександрівка. 

Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ станом на 6:00 6 квітня.

На Південнобузькому напрямку ворог вживає заходів з відновлення боєздатності та здійснює заходи з інженерного обладнання позицій. Продовжує терор цивільного населення на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області.

На Таврійському напрямку, у районі населеного пункту Басань, зафіксовано переміщення окремих підрозділів зі складу 58-ї загальновійськової армії, імовірно, з метою перегрупування сил.

Також сьогодні ввечері у генштабі повідомили, що в результаті наступальних дій підрозділів ЗСУ ворог втратив контроль над  Осокорівкою на Херсонщині.

Але кілька днів тому там викрали старосту. Про це стало відомо з місцевої групи у Фейсбуці. Окупанти вивезли в невідомому напрямку Кунця Сергія Івановича, який розвозив соціальний хліб для населення. Його тримають вже декілька днів. Про його місце перебування нічого не відомо.

Оперативна інформація від Херсонської обласної державної адміністрації по області на 14:00 6 квітня 2022 року: https://cutt.ly/mFudoRK

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ