Підтримати нас

Новокаховська громада: 42 день війни

Vgoru
06 квітня 2022 13:00
668
Поширити:

Жителів Новокаховської громади хлібом забезпечують - перший заступник міського голови Олег Тарабака вкотре привіз із Великої Лепетихи до Новокаховського хлібозаводу 20 тонн борошна. 

Про це повідомляється на сторінці громади у Фейсбук.

Борошно виготовлено на філії акціонерного товариства “Державна продовольчо-зернова корпорація України” “Великолепетиський елеватор”.

Транспорт для перевезення цінного вантажу надав президент спортивного клубу “Таврія” Едуард Репілевський.

Також вчора, 5 квітня, жителі лівобережної частини Новокаховської територіальної громади зібрали адресні посилки для мешканців селищ Козацьке і Веселе.

Від однієї особи приймалася одна передача з продуктами харчування і ліками вагою до 10 кг.

Адже окупанти дали дозвіл пройти у середу, 6 квітня, через Каховську ГЕС, двом автобусам. Перевезення людей з Нової Каховки на правий берег Дніпра було заборонено. Також заборонено також приєднання до колони приватним автотранспортом.

Але забирати з Козацького та Веселого людей до Нової Каховки дозволили. Також у зворотному напрямку дано дозвіл перетнути разом з автобусами греблю Каховської ГЕС й приватному транспорту.

Але доступних укриттів від обстрілів у Новій Каховці стало на одне менше. У підвальному приміщенні Центральної міської лікарні (вул. Світлова, 1), яке в надзвичайних ситуаціях використовувалось як бомбосховище, облаштували операційні різних відділень лікарні.

Про це редакції Online НК повідомила генеральний директор закладу Наталія Гончарова.

Керівництво медичного закладу змушене попередити місцевих жителів про те, що це приміщення призначене для захисту хворих та медичного персоналу лікарні, а не для цивільного населення. Тим більше, що наразі там облаштували ще й операційні різних відділень лікарні, - йдеться у повідомленні.

А у будівлі поліції м. Нової Каховки, яка використовується окупантами як офіс так званої «комендатури», у підвалі продовжують утримувати та катувати викрадених жителів регіону.

Журналіст Олег Батурін повідомляє, що люди, яких там теж тримали, серед інших полонених чули голоси й прізвища ексдепутатів Новокаховської міськради Віталія Перетятька та Олега Кожем'якіна. Вони живі. Але декого катують і влаштовують “допити” ледь не щодня.

Розповіли те, що добре відомо мені з перебування у полоні: чують, як постійно катують полонених, чують, як люди вмовляють своїх катів їх вбити, щоб не переживати біль після жорстоких побоїв. Також поступово стає зрозуміла логіка дій окупантів. Полонені розповіли, що чули, як від закатованих ветеранів АТО вимагають робити зізнання, що вони працювали у “правому секторі” і погрожують їх відправити - когось до Донецька (“відбудовувати розбите “бендерівцями” місто”), а когось до Криму (судити й створити власну задокументовану базу “доказів” “звірств” “правосєків”), - свідчить на своїй сторінці у соцмережах Олег Батурін.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ