Підтримати нас

5 приводів для держслужбовця скасувати ваш статус ВПО

26 травня 2016 12:15
226
Поширити:

Юристи "Горєніє" розповіли, за яких підстав переселенець може втратити статус внутрішньо переміщеної особи, щоб вам було простіше уникати таких ситуацій.

Отже, що може стати приводом для скасування довідки ВПО:

1. Подача заяви про відмову від довідки ВПО.
2. Скоєння злочину. Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; терористичний акт; втягнення у вчинення терористичного акту; публічні заклики до вчинення терористичного акту; створення терористичної групи чи терористичної організації; сприяння вчиненню терористичного акту; фінансування тероризму; здійснення геноциду, злочину проти людяності або військового злочину;
3. Повернення до покинутого місця постійного проживання у тимчасово окупованій території.
4. Виїзд на постійне місце проживання за кордон;
5. Подання завідомо недостовірних відомостей при оформлені довідки ВПО.

Важливий нюанс: людина, яка оформила статус ВПО, може уїхати з місця фактичного проживання не більше ніж на 60 днів. В іншому разі її можуть позбавити її статусу. Тому, якщо у вас є довідка, і вам потрібно покинути місце проживання більш ніж на 60 днів – попередьте про це управління соціального захисту за місцем фактичного проживання. Тоді вам подовжать цей період до 90 днів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів