Підтримати нас

37% переселенців мають кошти лише на харчування

30 травня 2016 14:45
278
Поширити:

Рівень життя більшості внутрішніх переселенців в Україні на низькому рівні.

Такі дані в новому звіті наводить Міжнародна організація з міграції разом з Українським центром соціальних реформ за фінансової підтримки Європейського Союзу, пишуть "Українські новини".

Середній дохід в 59% опитаних внутрішньо переміщених осіб становить до 1330 грн на одного члена домогосподарства. Лише 0,7% опитаних переселенців мають хоч якісь заощадження.

"Для третини опитаних гуманітарна допомога є основним засобом існування, - сказано у звіті МОМ. - Найбільше шансів знайти роботу після переїзду мають ті, хто працював на будівництві, у промисловості, сфері освіти та в інших видах діяльності. Найбільші проблеми із працевлаштуванням мають робітники сфери перевезень".
Майже дві третини працевлаштованих переселенців повідомили, що їхня нинішня робота відповідає їхній кваліфікації, найбільше таких - серед медиків, педагогів, держуправлінців і працівників промисловості.

"Переселенці, яким вдалося працевлаштуватися після переїзду, мають стабільну зайнятість. Лише третина працює на нинішньому робочому місці менше півроку, - йдеться у звіті. - Основним видом підтримки, на яку розраховують люди, є пряма допомога в працевлаштуванні. Зацікавленість у підтримці створення власного бізнесу проявляють лише 10 відсотків непрацевлаштованих осіб".

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів