Підтримати нас

Жителі Білозерки залишились заблокованими: причина - міст, який перекрили їх же “активісти”

Vgoru
Автор статті
05 березня 2022 12:31
1,755
Поширити:

Як повідомляли журналісти Медіаплатформи “Вгору”, днями, намагаючись захистити себе від ворожої техніки, білозерські “активісти” самовільно перекрили міст, який з'єднує цей населений пункт з передмістям. Селища Приозерне, Комишани та Зимівник опинилися у блокаді, адже тут саме тривала окупація, до Херсона дістатися не можна було навіть за харчовими продуктами та ліками.

За іронією долі, вже за кілька днів окупант підійшов і до Білозерки, але іншим шляхом - з боку Надеждівки. Там чомусь виїзд лишили вільним. 

А віднедавна у соцмережах почастішали скарги від білозерців на нестачу палива та продовольства. Отримати його з Херсона чи поїхати до обласного центру вони не можуть, адже міст і досі ніхто не розчистив. Місцеві “активісти”, які заблокували себе та односельців не поспішають виправляти проблему. Зараз тривають перемовини між адміністраціями Білозерської ОТГ та Комишанського старостинського округу, щодо ліквідації проблеми.  

Як розповіла нашим журналістам квартальна селища Приозерне, самовільні дії білозерського активу принесли чимало біди сусідам:

“Хворі, самотні та літні люди залишилися без ліків, адже вони просто не можуть пішки дістатися до Білозерки, а тим більше подолати завали. Автівки також не можуть проїхати. До однієї з літніх жінок не доїхала “швидка” з Білозерки і хвора померла. Ховати довелося знову ж таки в Білозерці, адже під Херсоном стояли ворожі війська. Через засипаний землею міст людям довелося переносити покійну на руках.

Раніше з сіл, що у напрямку Кизомиса та Станіслава до передмістя возили сільськогосподарську продукцію: молоко, м’ясо, овочі. Тепер такої можливості немає. Передмістя досі потерпає від нестачі продовольства”. 

Самі ж білозерці продовжують скаржитись на неможливість виїхати в місто та чекають доки проблему вирішить “хтось”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ