Підтримати нас

Замість паперових щоденників українські учні отримають електронні

Автор статті
06 жовтня 2020 12:32
733
Поширити:

Міністерство освіти і науки розпочало пілотний проєкт зі створення та ведення шкільних електронних журналів і щоденників.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

У випробуванні нових додатків візьмуть участь щонайменше по два-три заклади освіти з кожної області. Тестування триває з 5 до 16 жовтня. Як стверджують у міністерстві, усі отримані від вчителів і адміністрацій шкіл зауваження будуть опрацьовані та враховані при налаштуванні системи. Після завершення цього етапу (орієнтовно, уже в листопаді цього року) державні е-журнали та е-щоденники стануть доступними всім українським школам і будуть безкоштовними.

Зазначається, що нове програмне забезпечення розробили на базі державної модульної системи АІКОМ, яка відома як інструмент зі збору освітньої статистики.

Ті школи, які перейдуть на ведення електронних журналів, зможуть найближчим часом відмовитись від їх дублювання на папері. Для цього МОН готує зміни до законодавства.

«Це дозволить прибрати зайве навантаження на вчителів. А в майбутньому, завдяки широкому застосуванню електронних журналів, коли учень змінюватиме школу, вся інформація про його успішність, здобутки тощо прямуватиме за ним до нового навчального закладу. А для нас буде відкрита ще й можливість переспрямовувати за таким учнем державні кошти на його навчання», - пояснив заступник міністра освіти і науки Артур Селецький.

У міністерстві підкреслюють: переваги електронних додатків зможуть відчути й батьки, які в режимі онлайн у е-щоденниках бачитимуть інформацію про присутність дитини на навчанні, рівень її успішності, коментарі вчителів тощо.

При переведенні на дистанційне навчання учні зможуть через е-щоденники отримувати завдання та стежити за змінами в школі.

Тож “затерти” небажану відмітку або “неуд”, як це було раніше, учень уже не зможе. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ