Підтримати нас

Який досвід хоче перейняти влада України від Китаю?

Автор статті
21 липня 2021 09:07
1,596
Поширити:

1. В КНР щорічно страчують (смертна кара) понад десять тисяч людей. Точної цифри немає, бо статистика страчених - державна таємниця. Смертна кара застосовується за корупцію, наркотики та, наприклад, приховування симптомів ковіду.

2. За конституцією Китаю лідер, точніше диктатор - пожиттєвий. Його ім‘я включено до конституції та за їх релігією він обожнений.

3. В КНР заборонений Вінні-Пух. При чому лише за те, що ззовні схожий на диктатора.

4. Китайські дисиденти або емігрували, як Далай-лама, або загинули у в’язниці, як нобелівський лауреат Лю Сяобо. Родичів дисидентів, до речі, також кидають до в’язниць та тримають там довічно.

5. В КНР працює школа перевиховання, в якій примусово утримується тисячі людей, думки яких диктатор вважає проблемними.

6. Протести в КНР бувають дуже рідко та завершуються смертельно. У 2009, наприклад, було страчено 30 протестувальників.

7. В КНР є заборона на окремі імена, здебільшого мусульманські. Немовлят з ними не реєструють.

8. Цивільний кодекс Китаю ділить людей по "сортам" залежно від кількості балів - чим більше рейтинг, тим більше прав.

9. Китайські компанії ведуть бізнес в Криму та офіційний представник МЗС КНР Чжао Ліцзянь вимагає, в тому числі від України, не політизувати цю "взаємодію", бо це просто "принципи ринку".

10. Місяць тому Китай та Путін продовжили договір про китайсько-російську дружбу на ще п‘ять років.

Можна продовжувати розповідати про нашого «торговельного та економічного партнера» (за словами голови партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка). Або чий досвід в управлінні економікою та побудові держави ми маємо намір перейняти (за словами лідера фракції "Слуга народу" Давида Арахамія). Або безвіз з ким запровадив Зеленський, та з ким має бажання продовжувати розширювати взаємовигідну співпрацю, про що він (Володимир Зеленський) каже в адресованому диктатору новорічному привітанні.

У мене єдине питання: а за що ми тоді збираємося вводити санкції проти Білорусі, з якою у нас більше тисячі кілометрів спільного кордону?

Агія Загребельська

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ