Підтримати нас

Україна перемогла у Міжнародному суді ООН

Vgoru
Автор статті
16 березня 2022 16:28
1,762
Поширити:

Сьогодні, 16 березня, на своєму канал у Твіттері президент України Володимир Зеленський повідомив: ”Україна здобула повну перемогу у справі проти Росії в Міжнародному суді ООН”. Суд зобов'язав негайно припинити вторгнення в Україну. Наказ є обов'язковим до виконання Росією згідно з міжнародним правом. Ігнорування рішення зажене РФ у ще більшу ізоляцію”.

 

Ще 26 лютого український уряд подав клопотання. В ньому було прохання до Міжнародного суду ООН, щоб він наказав Росії зупинити військові дії на українській території. Бо вона порушує положення “Конвенції про геноцид”. 7 березня відбулися вже перші слухання в Гаазі. Наступного дня вони не проводилися, бо російська сторона відмовилася від присутності, назвавши позов про геноцид “абсурдним”. Що ж зробила Росія? Вона тільки направила документи, в яких стверджувала, що Міжнародний суд не має юрисдикції розглядати такі справи. І, як повідомляв Антон Кориневич, постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим, російська сторона вважає: “підставою для початку чергового етапу збройної агресії проти України 24 лютого 2022 року було право на самооборону”.  

Нагадаємо, що Міжнародний суд ООН є головним судовим органом ООН. Він вирішує, відповідно до міжнародного права, виключно суперечки між державами. Разом із радою безпеки є статутним органом Організації Об'єднаних Націй.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ