Підтримати нас

Україна отримає 1 мільярд доларів фіндопомоги від Світового банку

Vgoru
Автор статті
16 вересня 2022 11:26
576
Поширити:

Світовий банк виділить 1 мільярд доларів фінансової допомоги для України. Про це повідомили на сайті Мінекономіки.

Крім того, розглядають можливість додатково виділити кошти на фінансування дефіциту бюджету й відновлення інфраструктури. Відповідне рішення приймуть у листопаді цього року.

“Очікується, що таке фінансування також мобілізує і приватний кредитний капітал, адже IFC зазвичай фінансує не більше 30% вартості проєкту, долучаючи до фінансового консорціуму комерційні банки. Таким чином, загальний обсяг проєктів українських підприємств, що можуть бути профінансовані, становитиме понад $3,3 млрд”, – розповів заступник міністра економіки Олександр Грибан.

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) також надіслала запит до європейського фонду EFSD стосовно надання ще $2 млрд. Кошти використають для запровадження фінансових інструментів на підтримку України. Крім того, у жовтні Світовий банк має презентувати трастовий фонд на підтримку України.

“Я думаю, що вже на етапі створення фонду в них буде певний рівень зібраних зобов’язань, але я не знаю, чи це буде весь обсяг фонду, чи тільки його частина. Але точно знаю, що Мінфін у покритті дефіциту бюджету передбачає $36 млрд на наступний рік. Це дає сподівання, що до кінця року в нас буде розуміння по наповненню цього фонду”, – зазначив Грибан.

Ще $17 млрд у 2023 спрямують на першочергові потреби у відбудові критичної інфраструктури та в забезпеченні страхування іноземних інвестицій.

“Ці кошти будуть мати вплив на відновлення української економіки, адже вони стануть мультиплікатором коштом залучених будівельних компаній та виробників матеріалів. Але найбільший мультиплікатор для економіки буде саме від страхування інвестпроєктів”, – пояснив заступник міністра.

Нагадаємо, що ЄС виділяє Україні 100 млн євро на відновлення шкіл та 600 млн на нові медзаклади.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ