Підтримати нас

Рада Європи готує рекомендації урядам щодо уникнення сексизму

Автор статті
18 жовтня 2018 12:28
685
Поширити:

У Раді Європи наголошують на необхідності забезпечення доступу жінок та дівчат, які стали жертвами насильства, до справедливої судової системи.

Про це заявила керівник відділу Ради Європи з питань гендерної рівності Катеріна Болонез на конференції з проблеми доступу жінок із країн “Східного партнерства” до правосуддя, що проходить 18-19 жовтня у Страсбурзі, повідомляє Укрінформ.

“Нині ми у Раді Європи готуємо рекомендації урядам із запобігання сексизму, зокрема у частині уникнення стереотипів, пов’язаних із гендерним питанням... Ідеться про дискримінацію та несправедливість. Це стосується і жінок, і дівчат, а також чоловіків та хлопчиків”, - сказала офіційний представник Ради Європи.

Вона наголосила на необхідності покращення ситуації щодо доступу жертв насильства до справедливого судочинства.

“На жаль, нерівність присутня у системі судочинства, що є проблемою, особливо для жінок, які стали жертвами насильства”, - відзначила Болонез.

Конференція проходить у світлі виконання принципів Стамбульської конвенції Ради Європи – про запобігання насильства відносно жінок та побутового насильства.

Як заявляють у Раді Європи, незважаючи на незавершення процедури ратифікації конвенції, усі країни «Східного партнерства» зобов’язані виконувати її принципи, адже доступ жінок до правосуддя закріплений процедурною практикою Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, Україна підписала Стамбульську конвенцію, але не ратифікувала цей документ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ