Підтримати нас

Обстріли, захоплення приміщень та викрадення жителів – поліція викрила нові злочини росіян на Херсонщині

Vgoru
29 вересня 2022 08:48
617
Поширити:

За минулу добу поліція відкрила 18 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів росіян на території Херсонщини.

Серед них обстріли населених пунктів, захоплення майна та викрадення місцевих жителів. Про це повідомляє Поліція Херсонської області. 

“Загарбники обстріляли Миролюбівку, Петрівку, Білоусове, Новопетрівку та Сухий Ставок, унаслідок чого є поранені, пошкоджено та зруйновано приватні будинки. У деяких населених пунктах відсутнє водопостачання та електроенергія, можливості найближчим часом відновити їх немає, через постійні атаки ворога. На місцях обстрілів, де це можливо, працює поліція, усі злочини рф задокументовано”, – йдеться в повідомленні. 

У центрі Херсона окупанти захопили приміщення підприємства з виготовлення одягу. Наразі обладнання використовують росіяни для потреб своїх військ. Також до поліції надійшла інформація щодо викрадення загарбниками 8 місцевих жителів у селі Веселе, містах Херсон та Генічеськ, а також у Білозерській громаді. 

За цими фактами відкриті провадження за статтею 438 “Порушення законів та звичаїв війни” КК України. 

Раніше ми повідомляли, що російська армія вкотре обстріляла села Бериславського та Херсонського районів. Під вогнем опинилися Архангельське, Миролюбівка та Твердомедове. Пошкоджено приватні будинки, торгові кіоски, аптеки, магазини та дорожнє полотно.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ