Підтримати нас

Обстріли, мародерство та руйнування будівель – поліція виявила нові злочини росіян на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
15 жовтня 2022 11:10
641
Поширити:

За добу поліція відкрила 31 кримінальне провадження за фактами злочинів росіян на Херсонщині. Серед них обстріли населених пунктів, розкрадання майна та знищення будівель.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

“Мирні села, прилеглі до лінії зіткнення, ворог масовано обстріляв із «градів», важкої артилерії та накривав мінометним вогнем. Пошкоджені приватні будинки та господарські споруди, спалахнули пожежі. Унаслідок обстрілів пошкоджені трансформаторні підстанції, будівлі елеваторів та обладнання станцій мобільного зв’язку. На жаль, є загиблі серед мирного населення”, – йдеться в повідомленні. 

У Херсоні ворожі війська пошкодили та зруйнували будівлю профілакторію та теплиці. З тимчасово окупованих територій також надходять повідомлення про факти мародерства російськими військовими, які викрадають автомобілі та вантажівками вивозять майно з будинків та квартир.

За цими фактами поліція відкрила кримінальні провадження за статтею 438 “Порушення законів та звичаїв війни” КК України. 

Нагадаємо, що продовжується робота над відновленням деокупованих населених пунктів Херсонщини. До роботи у звільнених селах залучили 265 поліціянтів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ