Підтримати нас

Напередодні Дня журналіста у Зеленського намагаються скасувати звання “Заслужений журналіст України”

Автор статті
02 червня 2021 14:17
952
Поширити:

Рада з питань свободи слова та захисту журналістів, яка діє при Офісі Президента, внесла пропозицію про ліквідацію звання "Заслужений журналіст України". Цікаво, що сталося це буквально за кілька діб до Дня журналіста, який відзначається 6 червня.

Суть пропозиції проста: у Раді вважають, що подібні звання є застарілим елементом нагородної системи Радянського Союзу і їх треба скасувати.

Відзначимо, що серед 8 членів Ради є один журналіст, що має звання заслуженого.

Проти ініціативи виступив глава Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, який заявив, що звання "Заслужений журналіст України" є підтвердженням заслуг відповідного працівника. Особливо, підкреслив Томіленко, це звання важливе для представників регіональних засобів масової інформації.

Тут слід звернути увагу ще на один нюанс. Не секрет, що звання "Заслужений журналіст України" нерідко отримують люди, які жодного відношення до журналістики не мають. А рядовими членами НСЖУ стають буквально десятки таких громадян. Досить згадати недавню історію про те, як в Херсонську організацію НСЖУ були прийняті абсолютно сторонні люди, серед яких бізнесмени і навіть особи, підозрювані в сепаратизмі. Пізніше, щоправда, після реакції громадськості, цих громадян виключили зі Спілки.

На закінчення відзначимо, що на сьогодні звання "заслужений" в Україні носять 344 журналісти, а за час своєї каденції сам Володимир Зеленський надав це звання сімом журналістам.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ