Підтримати нас

Футзал у розпал пандемії. Збірна України починає Євро з прикрої поразки

Автор статті
20 січня 2022 14:00
1,129
Поширити:

У столиці Нідерландів Амстердамі на арені "Ziggo Dome" відбулося відкриття 12-го Чемпіонату Європи з футзалу. Честь прийняти старт у турнірі випала національній збірній України, якій протистояли господарі.

Зазначимо, кістяк нашої збірної складають спортсмени херсонського "Продексіму" - лідера поточної української першості та неодноразового чемпіона. Тому за виступом національної команди слідкуватимемо з особливою увагою.

Щодо футболістів Нідерландів, то в групі А вони вважалися апріорі аутсайдерами. І в першому матчі українські вболівальники з повною підставою сподівалися на позитивний результат для наших футзалістів. На жаль, ці надії не справдилися: збірна України зазнала гнітючої ​​поразки з рахунком 2:3.

Але починалося все не так і погано: у першому таймі вже на перших секундах один із лідерів збірної, бомбардир "Продексіму" Михайло Зварич після витонченої комбінації чітко пробив у кут воріт господарів. Перша половина зустрічі пройшла під диктування збірної України, яка могла ще не  раз відправити м'яч у ворота суперника, але всі спроби, на жаль, виявилися безуспішними.

Після перерви малюнок гри змінився кардинально: ініціативу перехопили Нідерланди. Можливо, далися взнаки хвилювання і відповідальність за результат, що тяжіли над українськими футболістами. Вже впродовж перших чотирьох хвилин гравці господарів Саадуні та Аттаїбі спочатку зрівняли рахунок, а потім вивели господарів уперед. На 30-й хвилині Бузамба чітким ударом під перекладину воріт Ципуна зробив рахунок "пожежним" - 3:1. Через дві хвилини херсонець Петро Шотурма скоротив відставання, Україна після цього зняла воротаря та перейшла на гру в п'ять польових гравців, але здобути хоча б нічию нашим футзалістам не вдалося.

На післяматчевій пресконференції головний тренер збірної України Анатолій Косенко поскаржився на невдачу та “незрозумілі” пропущені голи.

“Чомусь втратили концентрацію на старті другого тайму. Пропустили незрозумілі голи. Ці два голи вибили нас із колії, а потім був і третій пропущений м'яч. Будемо відвертими, другу половину ми провели невдало. Переглянемо матч і робитимемо висновки”, - заявив він.

У другому матчі цієї групи збірна Сербії, ведучи в рахунку 2:0, поступилася чинним чемпіонам Європи португальцям - 2:4.

Шанси виправити турнірну ситуацію підопічні Анатолія Косенка отримають у матчі з балканцями 23 січня. Зробити це буде непросто, оскільки Сербія в європейському рейтингу сьогодні помітно вища за команду Нідерландів. Після цього матчу на українців чекає випробування у грі з чемпіонами, який відбудеться 28 січня. З групи в плей-офф турніру виходить дві найкращі команди (групи складаються з чотирьох збірних), а це означає: в обох матчах, що залишилися, "синьо-жовтим" необхідно грати на перемогу.

Окремо наголосимо,  матчі Євро-2022 відбуваються без глядачів, яких на трибунах арен в Амстердамі та Гронінгені замінюють своєрідні “муляжі”. Річ у тім, що з грудня 2021 року в Нідерландах, країні з населенням близько 18 мільйонів, діє жорсткий локдаун, спричинений пандемією коронавірусу COVID-19. У державі закриті всі магазини, крім продуктових, а також спортивні клуби, бари, ресторани, школи. Щодня в Нідерландах фіксується від 15 до 20 тисяч нових випадків захворювання на вірус.

У цій ситуації цікаво, що нинішній Євро мав відбутися ще два роки тому, у 2020 році, але був скасований саме через поширення в Нідерландах коронавірусу, хоча того року показники захворюваності в країні були помітно нижчими.

Огляд матчу Нідерланди-Україна: https://www.youtube.com/embed/eHHagZGo_Po

Головне фото з сайту Асоціації футзалу України

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ