Підтримати нас

Боротьба за владу: як об'єднувались Стара Збур'ївка та Гола Пристань

Автор статті
11 грудня 2019 13:45
1,325
Поширити:

Ця історія про маленьке, але дуже «вперте село». Ця історія про Стару Збур ‘ївку, що на Херсонщині.

Місцеві жителі під час децентралізації вирішили приєднатися до міста обласного значення - Голої Пристані. Але майже три роки обласна влада намагалася їх зламати та примусити об’єднатися із селом Нова Збур ’ївка.  Були й погрози, й відверта брехня, фальсифікація документів, незаконні розпорядження та провокації. 

Якось  на черговому зібранні в обласній держадміністрації «з приводу ситуації навколо об’єднання у Голопристанському районі» голова Старозбур’ївської сільради Віктор Маруняк не cтримавcя і заявив: «Хоч розстріляйте мене, але проти рішення громади я не піду». І село – вистояло. Як все відбувалося, та про що тепер мріють старозбур’ївчани –  дивиться в сюжеті «Боротьба за владу».

Автор відео Дмитро Багненко

Детальніше читайте у журналістському розслідувані:

Як новий губернатор «лопухнувся», або Як тепер зберегти обличчя за поганої гри

Як вилізла «волохата лапа»

P.S. Виготовлення цього матеріалу в рамках проекту «Місцева демократія» стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ