Підтримати нас

Біля Верховної Ради з'явився пост почесної варти Нацгвардії

Автор статті
01 березня 2020 18:15
969
Поширити:

У неділю, 1 березня, національні гвардійці з батальйону почесної варти вперше приступили до несення комендантської служби біля будівлі Верховної Ради. Військові нестимуть варту, а також підійматимуть Державний прапор України на площі Конституції у вихідні та святкові дні.

Службу нестимуть гвардійці навчально-спеціального батальйону (почесна варта Нацгвардії) 1-ї Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка.

«У багатьох країнах світу існують такі традиції, коли військовослужбовці несуть службу біля визначних державних органів. Тому, ми запропонували парламентарям проводити церемонію підняття Державного прапору та церемоніал почесної варти біля стін Верховної Ради. Для нашої держави це щось нове, але сподіваємось, що стане гарною традицією. Сьогодні, першого березня, вперше пройшла відповідна церемонія. Відтепер по вихідним і святам, щогодинно в зимовий час і кожні дві години в літній час проходитиме зміна варти. Гвардійці нестимуть службу з 10 години ранку до 18 години вечора», – зазначив командувач Національної гвардії генерал-лейтенант Микола Балан.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ