Підтримати нас

Журналісти Суспільного викрили військових РФ, які катували херсонців

Автор статті
16 квітня 2024 21:52
238
Поширити:
Фото: Олександр Корняков

Журналісти Суспільного встановили російських конвоїрів та ППСників (Патрульно-постова служба поліції), які у Херсоні знущалися з людей, яких за надуманими звинуваченнями ув’язнили в ізоляторі.

Про це розповідається у фільмі-розслідуванні Суспільного "Гаспада афіцери: наглядачі херсонської катівні".

Зазначається, що журналістам вдалось ідентифікувати чотирьох військових.

Перший – поліціянт полку патрульно-постової служби Красноярська Юрій Куулар “Борода”. У 2013 році він отримав третє місце на конкурсі кращих ППСників Красноярська. Він був наглядачем у Херсонському ізоляторі тимчасового тримання у липні 2022 року. У Куулара є дружина, син та донька, а також внуки.

З Красноярська і другий наглядач – 26-річний Станіслав Грігорьєв “Чечня”, він теж працює у полку патрульно-постової служби. Станіслав одружився у 2020 році та має доньку.

Третій – 42-річний працівник окремого батальйону охорони та конвоювання Красноярська Віктор Айвазов “Буратіно”. У грудні 2023 року Айвазов разом зі своїм 18-річним сином Алексєєм, теж учасником війни в Україні, відвідали “урок мужності” у Красноярській школі №5. 

Четвертий наглядач – Андрій Співак “Злой”, приїхав до Херсона з Омська. Він і досі працює у конвойній службі й дослужився до заступника командира роти. У 2021 році Співак з дружиною та донькою їздив на відпочинок до окупованого Криму.

  • У документальному фільмі “Слідство.Інфо” “Він теж: Історії українських чоловіків, скривджених росіянами». Журналісти показали історії катування Віктора Солдатова, Володимира, Сергія Чудиновича та Олега, яких катували в Херсоні.
  • Журналісти “Вгору" неодноразово висвітлювали історії людей, які пережили російські тортури. Зокрема, писали про Тараса Букрєєва, якого незаконно ув’язнювали та тримали в російських катівнях 201 день. Понад рік були в полоні Олексій Барчук і члени його родини. Ув’язнювали виховательку дитячого садочку, блогерку Олену Наумову. Пережив російський полон староста Надеждівського старостинського округу Білозерської селищної ради Олександр Івченко. Тричі викрадали колишню керівницю Білозерської громади, а нині заступницю керівника агропідприємства «Дніпро» Антоніну Чередник.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ