Підтримати нас

ЗСУ поблизу Кринків на лівобережжі Херсонщини взяли в полон військового РФ, - ОСУВ "Таврія"

17 серпня 2024 16:35
691
Поширити:
Фото: Getty Images

ЗСУ після штурму армією РФ вдалося взяти в полон російського військового в районі села Кринки на лівобережжі Херсонщини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву спікера оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Дмитра Лиховія в ефірі телемарафону.

За його словами, військові РФ провели один штурм позицій українських військових на островах, які знаходяться на захід від Кринків Херсонської області.

"Штурм йшов із напрямку Козачих Лагерів, він відбитий. І ось під час цього штурму в полон потрапив один російський військовослужбовець", - зазначив Лиховій.

Полоненим виявився солдат 28-го мотострілецького полку 70-ї мотострілецької дивізії 18-ї загальновійськової армії РФ.

"Це нечасте явище, коли саме на плацдармі на лівому березі Дніпра потрапляють у полон російські військові. Тому що там перебування наших підрозділів пов'язане з форсуванням Дніпра, але трапляється і так… Він поповнить обмінний фонд і надасть свідчення про російський контингент, у тому числі і на лівобережжі Дніпра Херсонської області", - додав речник ОСУВ "Таврія".

Він уточнив, що переправити на правобережжя полоненого складно, оскільки човни ЗСУ перебувають під постійними ударами дронів армії РФ.

  • Порівняно з минулим тижнем російські військові активізувалися на окупованому лівобережжі Дніпра, поблизу населеного пункту Кринки Херсонської області. Про це, як пише Українська правда, в ефірі національного телемарафону розповів речник оперативного угруповання військ "Таврія" капітан Дмитро Лиховій.
  • Потенціал угрупування військ армії РФ знизиться через події у Курській області. Це полегшить Силам оборони виконання бойових завдань на Херсонському напрямку, а саме на лівому березі Дніпра. Про це в етері “Вгору” розповів генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника генштабу у 2006-2010 роках Ігор Романенко.
  • 11 серпня ЗСУ встановили прапор України на окупованій армією РФ Кінбурнській косі.
  • 9 серпня під час рейду на окуповану армією РФ Кінбурнську косу ЗСУ знищили шість одиниць броньованої техніки та ліквідували близько трьох десятків російських військових.
  • 6 серпня спецпризначенці підрозділу активних дій “Артан” та Морського центру ГУР МО України висадились на окупованій Тендрівській косі, розташованій у північній частині Чорного моря, біля берегів Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів