Підтримати нас

В районі окупованих Кринків на Херсонщині активізувалось угруповання військ РФ

15 серпня 2024 13:50
507
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Порівняно з минулим тижнем російські військові активізувалися на окупованому лівобережжі Дніпра, поблизу населеного пункту Кринки Херсонської області.

Про це, як пише Українська правда, в ефірі національного телемарафону розповів речник оперативного угруповання військ "Таврія" капітан Дмитро Лиховій.

"Одразу сім (російських) атак відбито на плацдармі на лівому березі Дніпра в Херсонській області, північніше села Кринки, де наші підрозділи перемістились на нові позиції. Там противник активізувався порівняно з минулим тижнем", - повідомляє він.

За його словами, там вдень відбувається чимала, як для такого невеликого відрізка, кількість штурмів. У цьому районі через заболочену місцевість важко створювати фортифікацію, нові позиції, спостережні пости та вогневі позиції.

“При цьому, якщо ворог в таку погоду, як зараз, завдає артилерійського ураження, особливо з артилерії калібру 152 міліметри, а також скидає із БпЛА боєприпаси із запалювальними речовинами, як вчора в районі цих позицій, північніше Кринків, там виникають пожежі і дуже складно утримати ці позиції. Доводиться нашим захисникам переміщатися", - зазначив речник.

Дмитро Лиховій повідомив, що загалом різких змін у тактиці, складі військ та характері дій армії РФ немає, кількість військ також суттєво не зменшилась.

  • Потенціал угрупування військ армії РФ знизиться через події у Курській області. Це полегшить Силам оборони виконання бойових завдань на Херсонському напрямку, а саме на лівому березі Дніпра. Про це в етері “Вгору” розповів генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника генштабу у 2006-2010 роках Ігор Романенко.
  • 11 серпня ЗСУ встановили прапор України на окупованій армією РФ Кінбурнській косі.
  • 9 серпня під час рейду на окуповану армією РФ Кінбурнську косу ЗСУ знищили шість одиниць броньованої техніки та ліквідували близько трьох десятків російських військових.
  • 6 серпня спецпризначенці підрозділу активних дій “Артан” та Морського центру ГУР МО України висадились на окупованій Тендрівській косі, розташованій у північній частині Чорного моря, біля берегів Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів