Підтримати нас

Події у Курській області допоможуть знизити потенціал угрупування армії РФ на Херсонському напрямку

12 серпня 2024 19:50
479
Поширити:
Фото: ПК "Південь"

Потенціал угрупування військ армії РФ знизиться через події у Курській області. Це полегшить Силам оборони виконання бойових завдань на Херсонському напрямку, а саме на лівому березі Дніпра.

Про це в етері “Вгору” розповів генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника генштабу у 2006-2010 роках Ігор Романенко.

За його словами, це вплине також і на якість рейдів та утримання островів, і так

“Чим менше військ на цьому напрямку буде ворога, тим простіше виконувати завдання нашим оборонцям на цьому напрямку”, - зазначив військовий.

Також Ігор Романенко розповів, що рейди та висадки українських військових, зокрема на Кінбурнській косі, реалізують принцип постійного впливу на ворога, а  він своєю чергою базується на об'єктивних законах ведення війни.

“Вони знищують озброєння, техніку ворожу, живу силу, і таким чином готують, скажімо, взагалі тимчасово окупований Кримський півострів для того, щоб проводити в подальшому відповідні деокупаційні дії на цьому напрямку”, - пояснив генерал. 

  • 11 серпня ЗСУ встановили прапор України на окупованій армією РФ Кінбурнській косі.
  • 9 серпня під час рейду на окуповану армією РФ Кінбурнську косу ЗСУ знищили шість одиниць броньованої техніки та ліквідували близько трьох десятків російських військових.
  • 6 серпня спецпризначенці підрозділу активних дій “Артан” та Морського центру ГУР МО України висадились на окупованій Тендрівській косі, розташованій у північній частині Чорного моря, біля берегів Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів