Підтримати нас

Спецпризначенці ГУР знищили на окупованій Кінбурнській косі військових та техніку армії РФ

09 серпня 2024 19:20
446
Поширити:
Фото: Мінреінтеграції

9 серпня під час рейду на окуповану армією РФ Кінбурнську косу ЗСУ знищили шість одиниць броньованої техніки та ліквідували близько трьох десятків російських військових.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

У відомстві зазначають, що десантну операцію здійснили підрозділи “Химера”, “Аратта”, “Стугна”, “Paragon”, “Сибірський батальйон”, “Терор” у складі спецпідрозділу Тимура ГУР МО України за підтримки Військово-Морських Сил ЗСУ та у взаємодії з іншими складовими Сил безпеки й оборони держави.

“Під час місії на косі спецпризначенці атакували укріплення росіян на їхніх позиціях “Кінбурнська фортеця”, “морський вокзал” та “пам’ятник суворова”, - пише ГУР.

Біля укріплення “пам’ятник суворова” спецпризначенці ГУР встановили бойовий прапор Воєнної розвідки України.

  • Кінбурнська коса розташована у крайній північно-західній частині Кінбурнського півострова між Чорним морем та Дніпровсько-Бузьким лиманом. Як розповідав “Вгору” в.о. директора регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса», Херсонщина – це важлива “пташина” територія. Там, у першу чергу для збереження птахів, і був створений Чорноморський біосферний заповідник, територія якого займає і частину Кінбурнського півострова. І більша частина заповідника зараз опинилася, фактично, на лінії фронту, як і Кінбурнська коса.
  • На ній від пожеж постраждали 5 тисяч гектарів Національного парку. За рік від початку російського вторгнення на косі спостерігали понад 130 пожеж.
  • Російські військові називають виїзд на західну частину Кінбурнської коси для виконання вогневих завдань "квитком в один кінець". Сили оборони на південному напрямку відпрацьовують по російських окупантах.
  • У ніч на 20 травня Служба безпеки України спільно з Військово-морськими силами ЗСУ завдали удару морськими дронами "Sea Baby" по позиціях окупаційних військ на косі.
  • 6 серпня спецпризначенці підрозділу активних дій “Артан” та Морського центру ГУР МО України висадились на окупованій Тендрівській косі, розташованій у північній частині Чорного моря, біля берегів Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів