Підтримати нас

Спецпризначенці ГУР висадилися на окупованій Тендрівській косі

07 серпня 2024 14:48
416
Поширити:
Скриншот з відео ГУР

6 серпня спецпризначенці підрозділу активних дій “Артан” та Морського центру ГУР МО України висадились на окупованій Тендрівській косі, розташованій у північній частині Чорного моря, біля берегів Херсонської області.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

В рамках операції вдалось знищити броньовану техніку армії РФ, зокрема МТ-ЛБ, комплекс РЕБ противника, а також фортифікаційні укріплення.

Під час бою російські військові зазнали втрат серед особового складу.

“Виконавши поставлене завдання, зокрема й секретну його частину, воєнні розвідники відійшли без втрат”, зазначають в ГУР.
  • Тендрівська коса – це вузький острів завдовжки близько 65 кілометрів та завширшки до 1,8 км. Коса розташована у північній частині Чорного моря, неподалік українського Криму.
  • В західній частині острів переходить у косу Білі Кучугури. Адміністративно належить до Скадовського району Херсонської області.
  • На острові розташований військово-морський полігон, на якому раніше тренувалися і підвищували боєготовність різні підрозділи Військово-морських сил. З початку повномасштабного вторгнення у 2022 році Тендрівська коса захоплена армією РФ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів